Accor szálloda épül a debreceni repülőtéren

Hírek Dombi Margit
Ibis Styles szállodát nyit a debreceni repülőtéren az Accor, és ezzel tovább erősíti jelenlétét az ország keleti régiójában. Az új hotel 2025-től fogadja a vendégeket. Az első Accor érdekeltségi körébe tartozó szálloda Debrecenben a Mercure, amely tavaly nyitotta meg kapuit.

Új szálloda nyílik a debreceni reptéren, az Ibis Styles 4 emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal rendelkezik majd.

A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

Az Accor a Xanga Csoporttal kötött megállapodásnak köszönhetően a ibis Styles lesz az első szálloda e légikikötő közvetlen közelében. A beruházás kapcsán Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott:

Debrecen jelentős szabadidős és kulturális célpont Magyarországon, valamint a keleti régió kulcsfontosságú üzleti és gazdasági központja, hatalmas gazdasági fejlődési potenciállal. Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy márkánk fémjelzi majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtér első szállodáját, és – a Mercure Debrecen közelmúltbeli megnyitását követően – megszilárdíthatjuk debreceni jelenlétünket, tovább bővítve regionális hálózatunkat.

Herdon István, a XANGA Befektetési és Fejlesztési Csoport vezérigazgatója közölte, cégcsoportjuk több mint két évtizede foglalkozik kulcsrakész ipari és logisztikai létesítmények bérbeadásra történő fejlesztésével. Elmondta:

Számos nemzetközi cég számára tettük lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként cégcsoportunk mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most a repülőtér üzleti környezetét bővítjük egy új szállodával, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van.

Debrecen ismert oktatási és kulturális centrum, a keleti régió legfontosabb gazdasági központja, számos nemzetközi vállalat otthona. Az elmúlt években Debrecen rengeteg nagyszabású regionális, országos és nemzetközi kulturális, sport- és üzleti rendezvénynek adott otthont. A város a régió gazdasági fejlődésének motorja: ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2015 óta közel 18 500 új munkahely jött létre, és több mint 12 milliárd euró működőtőke érkezett a városba, köztük a BMW Group új, ipar 4.0-ás iFactory-je. A város fejlődése a nemzetközi szakértők figyelmét is felkeltette, hiszen a Financial Times 2021-ben Debrecent a világ első tíz városa közé sorolta az összesített FDI stratégia kategóriájában.

Az Ibis Styles szállodák, amelyekből a világ 45 országában 560 működik, az ibis szállodacsoport középkategóriás „economy” márkáját képviselik. Legfőbb megkülönböztetőjegye a kreatív design iránti szenvedély, a kreativitás és a szórakoztató,magával ragadó légkör. A márka a világ egyik vezető szálloda-csoportja, az Accor része, amely 110 országban több mint 5400 szálláshelyen és 10 000 vendéglátóhelyen van jelen a világban.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink