Abszurd német fenyegetőzés a kvótadöntés miatt

Hírek
A német igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszter most azzal fenyegetőzik, hogy meg kell vonni Magyarországtól az uniós pénzeket, amennyiben nem tartjuk be az Európai Bíróság döntését a kvótaperrel kapcsolatban. Miközben a németek sem tartják be.

A német szocdem miniszter – bár a párthovatartozása ebben a kontextusban sem jelent már semmit -, Heiko Maas azt mondta: „nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell”. Szerinte ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól az uniós pénzeket. Maas nem akarja megengedni a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén. „Ha valaki semmibe veszi a bíróság ítéletét, annak pénzügyi következményei kell, hogy legyenek. Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra. Aki független bíróságok ítéletét nem tartja tiszteletben, az a jogállamiság minden elvének búcsút int” – fogalmazott.

Ez a német nyilatkozat is megerősíti, hogy az Európai Uniónál abszurdabb közösség nincs a világon. Nézzük, hogy mik is valós tények. Még az Európai Bíróság is elismeri az ítéletében, hogy a menekültkvóta nem működik. Ennek ellenére elutasítja azt a magyar és szlovák keresetet, amely erről szól. De az észérvekkel szembeni bakugrások itt még nem értek véget. Ugyanis a bevándorlók befogadásának elutasítása miatt azok akarnak minket megfenyíteni, akik ugyanúgy nem tartják be a kvótaítéletet, ahogy mi. Németország ezt teszi, ugyanis szavakban nagy barátja és elkötelezett a görögországi és olaszországi migránsok szétosztása mellett, de két év alatt ebből a határozatból eredően ők sem fogadtak be közülük egyet sem. (Ahogy a többi uniós tagország sem, a 25 százalékos teljesítést sem bizonyította be senki.)

A németeket vajon ki, és mivel fogja befenyíteni?

Borítókép: Heiko Mass német igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszterMTI/EPA/Britta Pedersen

Ezek is érdekelhetnek

További híreink