A Volkswagen elköszön a belsőégésű motortól

Hírek Figyelo.hu

Nem gyárt belsőégésű motorokkal hajtott autókat 2035 után a Volkswagen (VW), a vállalat tisztán elektromos járművekre vált – írja az europe.autonews.com.

Ez a céldátum a világ két legnagyobb gazdasági hatalmában, az Egyesült Államokban és Kínában kitolódik – mondta Klaus Zellmer, a cég értékesítési vezetője.

Európában 2033 és 2035 között, az USA-ban és Kínában valamivel később vezetjük ki a belsőégésű motorral működő járműveket

– erősítette meg Zellmer a Muenchner Merkur nevű német lapnak. A VG.hu szemléje szerint hozzátette: ez a projekt Dél-Amerikában és Afrikában több időt vesz igénybe, mivel ezen a két kontinensen hiányoznak az ehhez szükséges politikai és infrastrukturális feltételek.

A BMW nem sieti el az átállást

A VW márciusban mutatta be Accelerate stratégiáját, melynek keretében azt tervezi, hogy 2030-ra az európai autóértékesítés 70 százalékát tisztán elektromos járművek teszik ki.

Ezzel a cég felkészül az Európai Unió klímaváltozási célkitűzéseinek esetleges szigorítására, sőt még meg is haladná azokat

– mondta Zellmer, hozzátéve legkésőbb 2050-re a teljes VW flottának szén-dioxidsemlegesnek kell lennie.

Az unió 2030-ra 60 százalékos széndioxidkibocsátás-csökkenést irányoz elő, míg 2035-re 100 teljes széndioxid-mentességet követel meg, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a belsőégésű motorral működő járművek eladását a kontinensen.

A Volkswagen-ügyfelek adatait árusítják a neten

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink