A Visa Alapítvány 210 millió dollárral segít

Hírek figyelo.hu

A Visa Alapítvány két, összesen

210 millió dollár értékű, kis- és mikrovállalkozásokat támogató program indulását jelentette be.

A programok igazodnak az Alapítvány hosszú távú céljaihoz – a nők gazdasági szerepvállalásának elősegítéséhez, a befogadó gazdasági fejlődéshez, valamint a COVID-19 terjedése miatt a helyi közösségeknél kialakult akut hiányok kezeléséhez.

Az első, 10 millió dolláros program a COVID-19 ellen élvonalban küzdő jótékonysági szervezeteknek nyújt azonnali sürgősségi segítséget

– közegészségügyi és élelmezési segítséget, mind az öt földrajzi régióban, ahol a Visa jelen van: Észak-Amerikában; Latin-Amerikában és a Karib-térségben; Európában; az Ázsia és Csendes-óceáni térségben; valamint Közép-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

A második program egy ötéves, 200 millió dolláros stratégiai kötelezettségvállalás a kis- és mikrovállalkozások támogatására a nők gazdasági fejlődésének elősegítésére összpontosítva szerte a világon.

Ez a lépés kibővíti a Visa Alapítvány kis- és mikrovállalkozásokat támogató tevékenységét globálisan. A Visa Alapítvány támogatása tőkét juttat civil szervezetek, valamint kis- és mikrovállalkozásokat támogató befektetési partnerek számára.

.

Borítókép: Standret, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink