A városállamban pénzügyi lehetőség a klímaváltozás

Hírek Figyelo.hu

Lawrence Wong szingapúri pénzügyminiszter a CNBC-nek beszélt arról, hogy bár a klímaváltozás egzisztenciális fenyegetettséget jelent az ország számára, ám lehetőséget is kínál.

Szingapúr nagy része kevesebb mint 15 méterrel van a tengerszint felett, aminek

30 százaléka még 5 méterrel sem emelkedik ki a tengerből,

így a kereskedő város évek óta küzd, hogy megőrizze partjait az emelkedő vízszinttel szemben. Nem meglepő a VG.hu szemléje szerint, hogy az ország megújuló erőforrásokba és dekarbonizációs technológiákba fekteti a pénzét és

szeretne a zöld pénzügyi központtá válni.

Az ország a befektetések kapcsán számos szempontot vizsgál, a karbonintenzitástól az energiahatékonyságig, hogy megállapítsa zöld-e egy befektetés.

Az ország állami alapja a Temasek 600 millió dollár értékben tervez zöld befektetéseket a Blackrockkal és nyílt egy karbonkibocsátási tőzsde is az országban.

A miniszter arról is beszélt, hogy nem számít a légiközlekedés járvány előtti szintjének visszatérésére Ázsiában, hiszen a kontinensen újra erőre kapott a vírus terjedése.

Szingapúr a múlt hónapban szembesült a járvány újabb hullámával, ám azt szigorú intézkedések foganatosításával sikerült visszaszorítania, továbbá az ország lakosságának 47 százaléka már kapott legalább egy oltást.

(Borítókép: Roslan RAHMAN, Europress/AFP)