A vállalkozások megerősítésén dolgoznak

Hírek MTI

A kormány célja a magyar vállalkozások megerősítése, ezt szolgálja a kis- és középvállalkozások (kkv) stratégiája is – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kifejtette, a kkv-stratégia keretében – többek közt – hangsúlyt fektetnek az innovációs és digitális képességek fejlesztésére,
ösztönözik a vállalkozások finanszírozáshoz jutását, elősegítik az érintett cégek nemzetköziesítését a külpiaci sikerek érdekében, és felnőttképzési pályakövetési rendszert alakítanak ki. Schanda Tamás rámutatott arra, a kkv-k alkotják a magyar gazdasági növekedés legfontosabb bázisát, egyre nagyobb szerepet töltenek be a gazdaság teljesítményében, a munkahelyteremtésben.

A mikro-, kis-, és középvállalkozások foglalkoztatják a magyar munkavállalók kétharmadát, termelékenységük javulása meghaladja a nagyvállalatokét, ez a mutató a leggyorsabban nőtt az Európai Unióban és a visegrádi országokban 2010 és 2018 között. Az államtitkár kitért a fiatalok vállalkozásainak fontosságára, mint fogalmazott, a magyar fiatalok ma bátran gondolkodhatnak vállalkozás indításában, mert vállalkozásbarát környezetben tervezhetnek, valósíthatják meg ötleteiket.

Megjegyezte, ez nem volt mindig így, 2010 előtt a gazdasági környezet, a magas adók és a rossz támogatáspolitika miatt igen kevés fiatal tudott önálló vállalkozást indítani.

.

Borítófotó: Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára (MTI/Krizsán Csaba)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink