A Tungsram is beszáll a crowdfunding-ba

Hírek Szajlai Csaba
Az első magyarországi közösségi finanszírozási (crowdfunding) kampányon dolgozik együtt az Infratrainer Global Zrt., annak vezető befektetője, a Tungsram, valamint a Tőkeportál.hu. A cél, hogy 80-100 millió forintos tőkét gyűjtsenek.

Az Infratrainer sikere 10 év fejlesztés eredménye. Jelenleg 9 országban használják berendezéseinket – mondta Deák Csaba, az Infratrainer alapítója. Az eddigi legszűkebb keresztmetszetünk gyártás volt, mely a Tungsram gyártói hátterével megoldódott – tette hozzá. Jelenleg több mint 150 berendezés üzemel Magyarországon, de ezen kívül 8 európai országban és Kanadában is megkezdődött az Infratrainer forgalmazása. A kitűzött cél az erősebb piaci jelenlét, több országba való eljutás, a későbbiekben egy franchise üzleti modell, a végső cél pedig az Egyesült Államok meghódítása.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója hozzátette: a Tungsram nagy örömmel csatlakozott az Infratrainer projekthez egyrészt gyártási képességeivel, másrészt pedig vezető befektetőként mi magunk is beszálltunk a projektbe; nemzetközi kapcsolatainkkal és a márkanevünkkel segítjük a projekt sikerét.

A tőleszerzés érdekében a közös vállalat, az Infratrainer Global Zrt. a közösséghez fordul és közösségi finanszírozás formájában von be tőkét, amelyhez a Tőkeportált választotta partnerül – tájékoztat Sándorfi Zoltán, a Tungsram-Infratrainer közös vállalat (Infratrainer Global Zrt.) vezetője. A részvénycélú közösségi finanszírozási kampány során 80–100 millió forintos tőkét akarnak összegyűjteni, amelyért 6–9 százalékos részesedést ajánlanak fel. A vállalkozás teljes tőkeigénye 1 millió euró. A Tungsram csapatának innovációs lendületét jelzi, hogy ez lesz az első alkalom, hogy magyar cég magyarországi online felületen fog ilyen kampányba.

Az Infratrainer olyan innovatív fitneszberendezés, amely egyszerre fogyaszt és méregtelenít, vitalitás javító, valamint immunerősítő hatással bír. Ez egy 21. századi wellness gép, amely lehetővé teszi, hogy kényelmes helyzetben végezzük az edzést, miközben az infrasugarak behatolnak a bőr alá, felmelegítve testünket. Felgyorsul az anyagcsere és távoznak a méreganyagok. Egy 50 perces alkalommal akár 800 kalória is elégethető.

(Borítókép: Kallus György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink