A Tesconak inkább megérheti kivonulni, mint teljesíteni a munkavállalók követeléseit

Hírek
A cég londoni menedzsmentjének egy neve elhallgatását kérő tagja nyilatkozott Magyar Időknek.  

Az aktuális üzleti évre vonatkozó nyereségtervük szerint nem teszi lehetővé, hogy a jelenlegi forgalom mellett több pénzt áldozzanak humánpolitikai kérdésekre. Ezért az az álláspont körvonalazódik a vállalat központjában, hogy amennyiben a régióban tovább feszítik a húrt az elégedetlen munkavállalók, akkor a kivonulás mellett döntenek az érintett piacokról, akár úgy, hogy a magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyesítő Tesco Europát megbontják, vagy ha sikerül, csomagban értékesítik 2018. március után – értesült a Magyar idők a fentebb említett forrástól.

A Tesco Europa lengyelországi egységeiben sem csitul a munkavállalók tiltakozása. A Szolidaritás független szakszervezeti konföderáció Solidarnosc Tesco elnevezésű tagszervezete október 17-én régiós tüntetést tart a vállalat prágai központjánál, melyre a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KDFSZ) is meghívták.

– Felkértek, hogy vegyünk részt a Tesco magyar, cseh, lengyel és szlovák egységeiben tömeges létszámleépítéssel járó racionalizálási szabályzat elleni megmozdulásban. Elegünk van a kettős mércéből a keleti és a nyugati piacok között: az olcsó munkaerő kihasználására épített üzleti modellnek meg kell dőlnie minden olyan multinál, amely az adókönnyítések ellenére tovább szipolyozná a magyar munkavállalókat – jelentette ki a Magyar Időknek Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke.

Borítókép: Sztrájkol a Fogarasi úti Tesco áruház dolgozóinak egy része a Zuglói hipermarket személyzeti bejáratnál 2017. szeptember 8-án. (Balogh Zoltán/MTI)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink