A termálvizekkel is fenntartható módon kell gazdálkodni

Hírek Sz. H.
Március 22-e a Víz Világnapja, az esemény idei mottójával – „Láthatóvá tenni a láthatatlant” – a felszín alatti vizek fontosságára hívja fel a figyelmet.

A világnap minden évben más és más nézőpontból fókuszál a víz alapvető szerepére, idén a felszín alatti vizek fontosságára koncentrál. Felszín alatti víz a termálvíz is, amely a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., életében kiemelkedő szereppel bír, hiszen a 13 fővárosi fürdőt összesen 118 termálvizes forrás látja el nap mint nap gyógyvízzel.

A BGYH kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a termálvizekkel fenntartható módon gazdálkodjon, komplex rendszerben gondolkodva. A fürdőink vizének újrahasznosítása jelentős szerepet kap, mind a geotermikus hőhasznosítás, mind a szürkevíz hasznosítás területén

– hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó vezérigazgató.

A termálvizek fontosságáról, a fürdők működéséről a Világnap alkalmából 4 fürdőben (Széchenyi, Rudas, Lukács, Gellért) és a Csillaghegyi Ásványvizet Palackozó üzemben idegenvezetéssel egybekötött látogatást tartanak március 26-án szombaton, valamint nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket.

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink