A Takarék Csoport kiemelkedő szerepet fog betölteni a gazdaság újraindításában

Hírek MTI

Az ország ötödik legnagyobb pénzintézeteként a Takarék Csoport kiemelkedő szerepet fog betölteni a gazdaság működésének újraindításában és fenntartásában, ugyanakkor igazodnia kell a gyökeresen megváltozott helyzethez: tovább kell növelnie a hatékonyságot, és jelentősen csökkentenie a költségeket – nyilatkozta a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

Vida József, a TakarékBank igazgatója (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

A lap csütörtöki számában megjelent cikkben Vida József azt mondta,

a krízisnek óriási költséghatása lesz a bankok működésére, mert a pénzintézeteknek most meg kell küzdeniük egy tetemes bevételkieséssel, lépést kell tartaniuk a járvány miatt megugrott digitalizációs igényekkel, ráadásul a fintech cégekkel is versenyezniük kell hagyományos piacaik védelmében.

Vida szerint ezek a kihívások azonban felgyorsítják a bankok hatékonyságnövelő és költségcsökkentő lépéseit. Néhány szétaprózott európai bankpiacon pedig, így akár Magyarországon is felerősödhetnek a konszolidációs folyamatok.

Azonban arra is rámutatott, hogy nem kell a 2008-as bankcsődökhöz hasonló jelenségekre számítani, hiszen az ágazatnak most sokkal jobb a tőkehelyzete, mint akkor.

.

Borítókép: MJgraphics, PuzzlePix/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink