A szolidaritás szó megerőszakolása

Hírek
Nagy pénz, nagy szavak és nagyszámú bevándorló: Brüsszel még mindig nem mondott le a migrációs business csúcsra járatásáról. Mindenki kedvenc Jean-Claude Junckere és Dimitris Avramopoulos migrációs biztos ismét azon ügyködnek, hogy elárasszák az öreg kontinenst bevándorlókkal.

Az Európai Bizottság ugyanis azt szeretné, ha ötvenezer migránst telepítenének be a tagországok – nem másik európai országból – hanem Afrikából és a Közel-Keletről. Az erről szóló tájékoztatót maga az isiászos europér politikus tette közé a bizottság honlapján még szerdán.

S ehhez bevetnek mindent, amit kell. Hol a szolidaritás mára már kiüresedett jelszavát erőszakolják meg újra a brüsszeliek, hol pénzbeli juttatásokkal próbálják meg a kultúrájuk feladására kényszeríteni a tagállamokat, de előfordult már olyan is, hogy Sargentinivel dolgozatot írattak a bevándorláspártiak.

Avramopoulos pedig azt is hozzátette: a bevándorlókra a tagállomok gazdasági szükségletei miatt van szükség. Nos, ebben lehet valami. Bár a parkok tisztítása, a biztonsági erők megkétszerezése, a betört autóüvegek megszerelése nem biztos hogy olyan gazdaságélénkítés, amire egy átlagos európai ember vágyik.

A szeptemberi javaslat szerint az újonnan befogadni kívánt migránsokat ugyanúgy kellene szétosztani, mint ahogy azt már 2015-ben tervezték, ennek a kifutási ideje jövőre esne.

Utolsó rúgások, kétségbeesett próbálkozások ezek az EP-választás előtt. Ám nem szabad félvállról vennünk, hiszen Merkelék a Frontexxel együtt egy operett-határőrséget vezetnének be, akik inkább kísérnék, mintsem megállítanák az illegális bevándorlókat.

Egy szó mint száz, a nyugati vezetők és az illegális migránsok szerelme még nem ért véget. Egy biztos: mi magyarok nem adjuk oda a kulcsot nászéjszakájuk eltöltésére.

Borítófotó: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nyilatkozik a sajtónak az Európai Unió salzburgi nem hivatalos csúcstalálkozójának második napi ülése előtt 2018. szeptember 20-án. (MTI/AP/Kerstin Joensson)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink