A Szentkirályi visszahívta a szénsavmentes vizeket az Auchan polcairól

Hírek vg.hu
Csekély mértékű tisztítószer kerülhetett a Szentkirályi másfél literes kiszerelésű szénsavmentes ásványvizeibe, ezért a gyártó visszahívja azokat.

A Szentkirályi minőség-ellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során az 1,5 literes szénsavmentes Szentkirályi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025., hogy ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

A Szentkirályi keddi közleményében arra figyelmeztet, hogy a termék nagyobb mennyiségben történő fogyasztásának egészségi kockázata lehet, azonban a szennyezés már a kibontás után felismerhető, mert a víznek kellemetlen szaga van, és az íze sem a megszokott Szentkirályi vízé. A termékutat követő rendszer segítségével a Szentkirályi időben visszahívta az érintett termékek túlnyomó többségét a raktárakból és boltokból, ám sajnos az Auchan áruházakban néhány fogyasztó már vásárolt a termékből, mielőtt azokat eltávolíthatták volna a polcokról.

Borítókép: Bús Csaba/BAON.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink