A szállodaszövetség szerint szükség van az airbnb-re

Hírek Figyelo.hu

Szükség van az airbnb-ként ismert rövidtávú szálláshelytípusokra Budapesten, főleg a nyári, turistákkal teli időszakban – írja honlapján a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Viszont az országimázs, az egyenlő versenyféltételek, a helyi lakosok védelme érdekében fontos az önkormányzatok felelősségteljes döntése, a megfelelő szabályozási környezet kialakítása

– tették hozzá.

A rövidtávú lakáskiadás konszolidációja céljából a 239/2009. Kormányrendelet 2020. évi módosítása lehetővé tette az önkormányzatok számára a kiadható napok számának korlátozását.

Az MSZÉSZ munkacsoporttal reagál a rendeletmódosításra, amely Kollin Gergely vezetésével elkészíti a több éves elemzések összefoglalóját és felkutatja a legfrissebb nemzetközi példákat.

A szövetség 2015 óta foglalkozik a rövidtávú lakáskiadás megjelenésével, készít évente elemzést annak, turizmusra, desztinációra gyakorolt hatásairól, egyeztet a döntéshozókkal a hazai és nemzetközi szabályozási környezetről, egyenlő versenyfeltételek kialakításának lehetőségeiről – írják.

 

Címlapkép: PuzzlePix / Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink