A Soros-egyetem doktorandusza szakértősködik "függetlenként" a Freedom House-nál

Hírek
Megjelent a Freedom House legújabb jelentése. Az írás szerint Magyarország a szabad kategóriából a részben szabad minősítésbe csúszott át. A globális szervezet a Soros támogatta Transparency International elemzései mellett "független” szakértők segítségét kéri ki, hogy megállapítsa, mennyire demokratikus az adott ország.

Tudják miben hasonlít egymásra Burkina Faso, Gambia, Honduras és Magyarország? A Freedom House értékelése szerint a felsorolt négy ország mindegyike részben szabad csak. Ezzel szemben Ghána, India, Mongólia vagy Dél-Afrika pedig teljesen szabad ország.

A jelentés módszertanában leírják, hogy az országokra lebontható elemzéseket egy-egy "független szakértő" segítségével készítik el, azon kívül, hogy sokszor hivatkoznak a Transparency International elemzéseire is. Korábban megírtuk, hogy a szervezet milyen szálakon keresztül kapcsolódik az amerikai tőzsdespekulásnhoz, Soros Györgyhöz.

A jelentésben található egy leírás, hogy milyen elemzők segítségével készültek el az egyes országok értékelései. Magyarországról Körtvélyesi Zsolt segédkezett megírni az anyagot, mely leminősítette hazánkat.

Körtvélyesi Zsolt a Magyar Tudományos Akadémiánál dolgozik, volt, hogy publikációját a Central European University, azaz Soros György egyeteme jelentette meg, de ezenkívül a Helsinki Bizottság is felületet biztosított a CEU doktori programjában részt vevő Körtvélyesinek.

Az országról jelentést író, a Freedom House honlapján függetlenként feltüntetett kutató a Soros-egyetemen tanult, Soros-szervezetek biztosítottak neki felületet a publikációra. Magyarországról tehát egyetlen egy ember készíti el azokat a dokumentumokat, ami alapján hazánkat kevésbbé demokratikusnak sorolják be, mint Indiát, vagy ugyanabba a státuszba helyezik el, mint Ukrajnát, ahol a kisebbségek jogait semmilyen körülmények között sem veszik figyelembe, az emberek pedig éheznek.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink