A Scania számára fontos a hazai szakképzés, így oktatási programot indít a fiataloknak

Hírek
Az autóipar, a teherszállítás és a fuvarozás fontos részét képezi a hazai a gazdaságnak, ezért fontos az is, hogy magasan képzett szakemberek segítsék az áruszállítás gondtalan lebonyolítását. A Scania Magyarország Kft. ennek megfelelően idén is elindította a Young Professionals nevű tehergépjármű képzését.

A cég kiszélesítette az együttműködését az elismert budapesti Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakgimnáziummal, így a patinás intézményben megkezdte a tehergépjármű szerelői képzés oktatását a Scania.

A Scania közleményében olvasható, hogy a nappali tagozatos autószerelői és autótechnikai műszerész szakon 2019 szeptemberében végzős évfolyamba lépő tanulókat megcélzó program tervezetten 120 órás (háromhetente, szombatonként és a tanév végén egy intenzív hét), melynek elméleti és gyakorlati része a Fáy András Szakgimnáziumban zajlik, kiegészülve a tanuló lakóhelyéhez legközelebb eső szervizben folytatott szakmai gyakorlattal. A képzés ideje alatt – ahogyan az előző tanév során is – a tanulók megismerik a haszongépjárművek sajátosságait úgy mint a dízelmotorok felépítését, a tüzelőanyagellátó-rendszert, a légfékrendszert és a villamos hálózatot.

A programban résztvevők professzionális szakképzésben részesülnek, emellett a vidéki diákok ingyenes kollégiumi elhelyezést kapnak, valamint anyagi támogatásban is kapnak tanulmányi eredménytől függően a diákok, ösztöndíj formájában.

A szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozó Scania hivatalos honlapján megtalálhatóak a programba történő jelentkezés feltételei.

Borítókép: scania.com

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink