A Ryanair több bázisreptere is veszélybe került

Hírek Figyelo.hu

A Ryanair frankfurti bázisreptere már bezárt, de a Berlin Tegel és Düsseldorf is hasonló sorsra juthatnak nyár végére – írja a BBC. A bezárások oka a pilóták és kabinszemélyzet fizetését is érintő megszorítás, ami a Ryanair összes európai bázisát érintette volna. Az ideiglenes fizetéscsökkentés azért született, hogy a cégnek ne kelljen tömeges elbocsátásokhoz folyamodnia, de a Ryanair szigorúbb feltételeket képzelt el.

A Forbes szemléje szerint először az alkalmazottak és a szakszervezetek is elfogadták a döntést, hogy

ne kelljen háromezer embert elbocsátani Európa-szerte, mint az az eredeti tervben szerepelt. A brit dolgozóikkal sikerült megállapodniuk, de a német szakszervezetek és alkalmazottak nem akarják elfogadni a fizetéscsökkentést, a szakszervezet szerint kevesebb mint 50 százalékuk támogatná csak a megállapodást.

A diszkont légitársaság válaszában azt írta, hogy a terv a jelenlegi helyzethez igazodik, és sokkal rosszabb is lehet, ha a nemzetközi utazás helyzete ismét súlyosbodik a járvány belobbanásával. „Bizarr, hogy a szakszervezettel nem tud megszületni a megállapodás, amikor tudják, hogy ehelyett csak tömeges elbocsátások következhetnek.”

(Borítókép: A Ryanair utasszállító gépe tükröződik az eső áztatta kifutón, Frankfurtban (Andreas Arnold, Eurpress/AFP via dpa)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink