A Richter ismét szerződést kötött a japánokkal

Hírek Figyelo.hu
A Mochida több részletben teljesít majd mérföldkő kifizetéseket a Richter felé.

A vállalat a Mochida Pharmceutical-lal kötött megállapodása értelmében, a partnercég Japánra kiterjedően megszerzi a Richter bioszimiláris tocilizumab készítményére a fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A Mochida több részletben teljesít majd mérföldkő kifizetéseket a Richter felé. A hatóanyaggal kísérletek folytak a citokinvihar kezelésével kapcsolatban, meg is kapta a törzskönyvi engedélyt,

így a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek kezelése során is alkalmazható.

A tocilizumab egy, a reumatoid artritisz kezelésére alkalmazott biológiai készítmény. A tocilizumab további elfogadott indikációi pediátriai kezelésben a juvenilis idiopátiás artritisz, illetve a szisztémás juvenilis idiopátiás artritisz.

Emellett a termék az óriássejtes artritisz, valamint kimérikus antigén receptort (CAR) hordozó T-sejt által okozott citokinvihar (CRS) kezelésére is törzskönyvi engedéllyel rendelkezik. A tocilizumab szubkután és intravénás formulációkban egyaránt rendelkezésre áll.

A Mochida Pharmaceutical nemrég be­vezette a japán piacra a magyar gyógyszergyártó bio­szimiláris teriparatide készítményét.

A csont­­ritkulás kezelésére szolgáló hor­­monpótló gyógyszer szeptemberben kapta meg a forgalmazási engedélyt az ázsiai országban, Euró­pában pedig már közvetlenül az originális termék, az amerikai Eli Lilly által kifejlesztett Forsteo szabadalmi védettségének megszűnését követően megjelent az eredetihez rendkívül hasonló, Terrosa nevű termékével.

(Borítókép: A Richter Gedeon Nyrt. új irodaháza Debrecenben az átadása napján, 2020. szeptember 30-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink