A régió egyik legnagyobb adózója a HELL cégcsoport

Hírek Bódy Géza
Az ország egyik legjobb adófizetői moráljával rendelkezik a HELL cégcsoport: 2010-től 2022-ig, az Áfá-n túl, összesen 32,8 milliárd forint adót fizetett be a központi költségvetésbe.

A HELL cégcsoport 2010-től 2022-ig, az Áfá-n túl, összesen 32,8 milliárd forint adót fizetett be a központi költségvetésbe, 37,9 milliárd forint bért és bér jellegű költséget fizetett ki a munkavállalóinak, miközben ugyanezen időszak alatt ezen összegek kevesebb, mint 8%-át vették ki osztalékként a magyar tulajdonosok. A vállalat nyereségének többi részét visszaforgatták fejlesztésekbe, ami jól mutatja a tulajdonosok elkötelezettségét a magyarországi beruházásokkal kapcsolatban – ezáltal az ország egyik legjobb adófizetői moráljával rendelkezik a konszern – közölte a Figyelővel a vállalat.

A HELL közel 60 országba exportál. Ez meglátszik a pénzügyi adatokon is, mivel a forgalom legnagyobb része exportból származik. Ez nemzetgazdasági szempontból nagyon fontos eredmény, mert a külföldről származó bevételt is Magyarországon fektet be – mondta Csereklye Barnabás, gyártásért-és ellátási láncért felelős ügyvezető.

A folyamatban lévő, 80 milliárd forintot meghaladó szikszói kapacitásbővítő beruházással együtt a HELL cégcsoport tárgyi eszközállománya 2023-as tervek szerint megközelíti a 200 milliárd forintot.

A szakember azt is kiemelte, hogy a tavalyi év végén a cégcsoport létszáma elérte az 1.369 főt, de az állomány folyamatosan bővül azóta is.

Hell 02

Új gyártósor a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói telephelyén az átadása napján, 2019. július 19-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tulajdonosok lokálpatrióta szemléletét tükrözi, hogy az italgyártáson túl olyan fejlesztési értékteremtő projektek is a cégcsoport nevéhez fűződnek, mint az Avalon Park vagy az Avalon International School, amelyek Miskolc városát és az egész régiót gazdagítják és teszik vonzóbbá.

A vállalat egykori energiaital-gyártóból mára egy magas fokon vertikálisan integrált és termékportfóliójában diverzifikált, alkoholmentes nemzetközi italgyártóvá vált.

A 2019-ben bevezetett HELL ICE COFFEE termékcsalád mára 5 országban ért el piacvezető pozíciót. Így elmondható, hogy a HELL az egyik legnagyobb tejfelvásárló és exportőr Magyarországon, jelentősen támogatva ezzel a hazai tejtermelőket. A cégcsoport 2022-ben 20 millió liter tejet vásárolt fel a jegeskávé termékeihez, ami a következő 3-5 évben elérheti a 80-100 millió litert is, amelynek többsége külföldi piacokra készül.

Fokozottan figyelnek a tudatos energiafogyasztásra, hiszen prémium minőségű termékeik is a fenntarthatóság jegyében készülnek, képviselve közösségük értékteremtő filozófiáját. Ezért már a saját italdobozgyáruk megépítése előtt letették voksukat a jövő csomagolása, az alumínium doboz mellett, mivel ez az egyetlen olyan környezetbarát italcsomagolás, amely 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosítható, méghozzá minőségvesztés nélkül!

Címlapkép: Kallus György / Világgazdaság

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink