A politikai korrektség, mint az elhízás egyik rizikófaktora

Hírek

A politikai korrektség – közismertebb nevén a PC – olyan, mint a gyógyszer. Kis mértékben még elmegy, túladagolva viszont az ember teljesen hülyeségeket képes beszélni. Valahol egy vad macroni álomban Svédországot Közép-Skandináviának hívják, hiszen a svéd szócska kirekeszti azokat, akik nem svédek. 

A PC lassan rátolakodik mindenre, így nem lehet nevén nevezni a dolgokat. Például a kövéret sem. Sok embernél tényleg genetikai adottság vagy betegségek, gyógyszer-mellékhatások állnak az elhízása mögött, amiről nem tehetnek. Ahogy Cartman is megmondta a népszerű South Park című sorozatban – ami talán a világ egyik legjobb társadalomkritikája –, hogy ő nem dagadt, csak erősek a csontjai.

Nos, most már nem lehet megkérdezni sem a PC miatt, hogy valaki miért kövér. Azért mert beteg, mert így született, nincs hozzá közöd. Nem adhatsz neki tanácsokat, s a legfontosabb, még csak nem is vetheted fel, hogy ő felelős-e azért, mert elhízott.

Egészséges étrenddel és megfelelő mozgással, valamint hatalmas kitartással az ember változtathat a testsúlyán. Ami nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos. Mivel a PC szabályai szerint nem említheted meg az egyéni felelősséget, és a női újságok hasábjain a „Fogadd el magad, ahogy vagy!” kezdetű szlogenek sorjáznak, így hosszútávon és közvetett módon a PC nevű förtelem emberi életekbe is kerülhet.

Mert az egészséges étrend és a mozgás hiányától meghízott ember úgy gondolhatja, nem tehet semmiről, ő beteg, és amúgy se foglalkozzon vele senki, ő nem fog azért semmit tenni, hogy egészségesebb legyen.

Még egyszer szeretném megerősíteni: vannak olyan emberek, akik tényleg önhibájukon kívül híztak el, de nagyon sok esetben a helytelen életmód miatt alakult ki ez.

Persze, a kormány meg fasiszta, mert ellenőrzi, hogy mit ehet az iskolai menzán a gyerek, az meg tényleg felháborító, hogy a megemelt testnevelésóra keretein belül hadsereget képez magának.

Merjük nevén nevezni a dolgokat! Ha valaki kövér vagy elhízott, akkor sajnos az. Ha tehet ellene, tegyen. S ha mi tehetünk érte valamit, hogy felhívjuk a figyelmét rá, akkor segítsünk neki. Mert a PC káros. Elhízást is okozhat.  

Ezek is érdekelhetnek

További híreink