A Pixar jött, látott és győzött

Hírek
Új filmjük a Coco a bevételi listák legfelső helyén kötött ki.  

Volt idő, amikor a Pixar az első számú animációs stúdiónak számított a világon. Filmjeik, mint a Toy Story trilógia, a Némó nyomában vagy a Hihetetlen család sorra taroltak a kasszáknál. Az utóbbi években azonban megrogyott az ázsiójuk. A legutóbbi filmjeik azonban csalódást keltettek: a Verdák 3-at vagy a Dinó tesót a közönség és a kritikusok se ölelték a keblükre. Ha mindez nem lett volna elég a napokban robbant a hírbomba: kiderült, hogy John Lasseter a stúdió egyik atyja zaklatta a női alkalmazottakat. A kreatív igazgató múlt héten jelentette be, hogy fél évre visszavonul és hogy sajnálja ha néha túlment egy határon.

Ennél rosszabb PR-t a soron következő filmjük nem is kaphatott volna. De a jelek szerint a nézők már kezdenek immunisak lenni a hasonló hírekre. Vagy csak nem kötötték össze Lassetert és a múlt héten debütált Coco című animációs filmmel (holott a kapocs elé erős elvégre Lasseter volt a vezető producer).

Mindenesetre a Coco jó ideje az első komolyabb sikere a stúdiónak. Persze láttak már ennél nagyobb kasszarobbantást is, de a vasárnapig összegyűlt 71 millió dolláros észak-amerikai bevétel így is szép. A nemzetközi porondon pedig emellé még plusz 82 millió dollárt sikerült összehozniuk. A mexikói halottak napján játszódó mese így meg is előzte a hétvégén a Warner Bros. nagyágyúját Az Igazság Ligáját.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink