A piacvezető hazai rendezvényszervező Prágában kezdi a nemzetközi terjeszkedést

Hírek figyelő.hu
A cégeshelyszínek.hu tavaly összesen 1137 rendezvényt szervezett. Miután több kisebb márka, például a rendezvényhelyszinek.hu és a konferenciahotelek.hu is hozzájuk tartozik, illetve szállodaüzemeltetési üzletáguk is van, úgy döntöttek, a jövőben egységesen HotelPremio Group név alatt jelennek meg.

Eredetileg B2C online szállásfoglalási portálként kívántak piacvezető szerepre törni a szallodak.hu megvásárlása után, de mivel akkor vett repülőrajtot a szallas.hu, stratégiát kellett váltaniuk. Így jött a B2B-fókusz: cégek számára foglaltak szállodai szobákat – foglalta össze a turizmus.com.

A társaság ma már 2400 vállalati ügyféllel dolgozik, profilja is átalakult némiképp: nem a szobafoglalás, hanem a rendezvények állnak a középpontban.

Egykapus ügyfélszolgálatra számíthatnak náluk a megrendelők, ezt a butikjelleget megtartják a jövőben is. Élő kapcsolatban állnak a szállodákkal és a rendezvényhelyszínekkel, alapvetően 48 órán belül küldik meg az ajánlatokat a megrendelők felé.

Működési modelljük segítségével több mint 100 millió forintot tudtak megspórolni a megrendelők a tavalyi évben.

A céghez új tulajdonostárs, Révész Róbert csatlakozott, aki korábban közel 20 évig a Turizmus.com kiadójánál dolgozott, és ott egyebek között ő indította el a turisztikai pr-tevékenységet. „Révész Róbert belépése alapozza meg a cégcsoport nemzetközi terjeszkedését” – emelte ki Tatár György alapító. A jövőben az itthon megszokott szolgáltatásokat külföldön is nyújtják, a csapatépítő tréningektől kezdve az incentive programokon át a corporate szobafoglalásig.

„Regionális terjeszkedésbe kezdtünk, öt éven belül a térség fontosabb országaiban akvizíciók révén és leányvállalatok létrehozásával fogunk megjelenni. Csehországban egy helyi iparági szereplő felvásárlásával ez már megtörtént” – jelentette be Tatár György.

Révész Róbert hozzátette, hogy

januártól prágai irodával is rendelkezik a cégük, ezen felül egy varsói iroda megnyitásában gondolkodnak, illetve a balkáni államok egyikében szeretnénk jelen lenni.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy elkezdték bővíteni a náluk foglalható kínálatot, a rendezvényhelyszínek mellett attrakciókkal és programokkal is várják a megrendelőket. Májusban elindult a micehungary.com oldaluk, amely a jelenleg elérhető legteljesebb magyarországi helyszínkínálat teszi foglalhatóvá például a nagy nemzetközi cégek külföldi leányvállalatai számára.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink