A Pfizer-vezér bűnözőknek nevezte az oltáselleneseket

Hírek Lengyel Gabriella
Keményen fogalmazott Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója kedden egy televíziós interjúban. Azt mondta, azok az emberek, akik hamis információkat terjesztenek a Covid-19 vakcinákkal kapcsolatban, „bűnözők”, és „életek millióiba” kerül a kamuhírek terjesztése.

Bourla arról beszélt,

van az embereknek egy kis csoportja, akik szándékosan téves információkat terjesztenek az oltásokról, és félrevezetik azokat, aki bizonytalankodnak.

A vezérigazgató hozzátette, az Egyesült Államokban több millió jogosult felnőtt még nem vette fel a vakcinát, holott az oltások az év nagy részében a legtöbb amerikai számára elérhetőek voltak. Közegészségügyi szakértők szerint a félretájékoztatás valószínűleg nagy szerepet játszik ebben, a szkeptikusok inkább hisznek a hamis híreknek, mint a megbízható tudományos forrásból származó információknak.

Százszoros bevételt könyvelhet el a BioNTech

„A Beoltatlan Életek (Is) Számítanak!”
Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto / Getty Images

Egy hétfőn publikált felmérés szerint az amerikai felnőttek több mint háromnegyede hisz a Coviddal vagy a vakcinákkal kapcsolatos nyolc hamis állítás közül legalább egyben. Jellemzően oltatlan felnőttek és a republikánus párt hívei alkotják ezt a csoportot.

A felmérés szerint a tévhitek között szerepel az, hogy a Covid-oltások mikrochipeket tartalmaznak, meddőséget okoznak, és megváltoztatják a DNS-t.

Ezek a hamis információk forognak itthon is a közösségi médiában, ezzel érvelnek idehaza is az oltásellenesek.

Bourla arra hívta fel a figyelmet, hogy tömegek élete térhet vissza a normális kerékvágásba, ha a kétkedők is felveszik az oltást, más módja nincsen annak, hogy visszakapjuk a régi életünket.

Nyolcezer felett a napi fertőzésszám

(Borítókép: Beata Zawrzel/NurPhoto/Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink