A nyaralókkal együtt jön be a delta variáns

Hírek Figyelo.hu

Európában robbanásszerűen terjed a koronavírus delta variánsa, ezért egyre több ország szigorít a beutazási szabályain. Dr. Szlávik János, a TV2 Mokkában azt mondta, a nyári utazgatások miatt hazánkba is nagy számban hurcolhatják be a variánst.

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint különböző előrejelzések léteznek a negyedik hullámot illetően, de mint elmondta:

olyat is hallott, mely szerint előfordulhat, hogy a negyedik hullám nagyobb lesz, mint a harmadik.

Szlávik János elmondta, hogy

a delta variáns könnyebben terjed, de úgy tűnik, hogy nem okoz súlyosabb megbetegedést, és inkább az oltatlanokra jelent veszélyt.

A Bors beszámolója szerint a főorvos azt is mondta, hogy jelenlegi oltások hatékonyak a deltával szemben. Ugyanakkor folyamatban van a továbbfejlesztésük, és akár még az idén rendelkezésünkre állhatnak még hatékonyabbak – tette hozzá.

Szlávik szerint akkor nagyobb biztonságban lennék, és a negyedik hullámot is elkerülhetnénk, ha a jelenlegi 5,5 millió mellé legalább még 3 millió ember megkapná mindkét oltást.

A legfrissebb adatok szerint meghalt egy beteg, és újabb 44 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Eddig 5 519 495 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 102 847-en már a második adag vakcinát is megkapták. Kórházban 80 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1 778-an vannak

(Borítókép: Oltópont a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 6-án. (MTI/Rosta Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink