A Neumann János Egyetem címzetes egyetemi tanára lett Matolcsy György

Hírek figyelő.hu
A kecskeméti Neumann János Egyetem címzetes egyetemi tanári címet adományozott Matolcsy Györgynek, melyet a jegybank elnöke pénteken vett át ünnepélyes keretek között.

Matolcsy György már a 2010-es évek elején hangoztatta, hogy Kecskemét városának egyetemre van szüksége. Kezdeményezésére született meg a Neumann János Egyetem, és jött létre a kecskeméti felsőoktatás, amelynek fejlesztésében, gyarapításában a Magyar Nemzeti Bank elnöke elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Matolcsy György indította el az egyetem és a jegybank közötti együttműködést, melynek kiemelt céljai a korszerű közgazdasági képzés elősegítése, az oktatásfejlesztés, a képzési kínálat szélesítése, versenyek, konferenciák szervezése, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatása.

A Neumann János Egyetem szenátusi ülésén Fülöp Tamás rektor adta át a címzetes egyetemi tanári címet a Magyar Nemzeti Bank elnökének, elismerve ezzel az egyetem létrehozásában, oktatási, kutatási programjának előmozdításában végzett tevékenységét.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink