A Netanjahu-látogatás margójára: volt marxisták a senki földjén

Hírek
Nagy a zavarodottság a baloldalon, se kiköpni, se lenyelni nem tudják, hogy az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu Budapestre látogatott.  

Vajon hogyan is lehet fasiszta az a magyar miniszterelnök, aki a zsidó állam kormányfőjét fogadja? – Bokros Lajosnak, Ungváry Rudolfnak és balliberális elvtársaiknak most nagyon fel van adva a lecke, hogy valahogy megmagyarázzák ezt a belső feszültséget. Valahogy nem illik az általuk folytonosan építgetett az “Orbán náci, nyilas, fasiszta, fasisztoid” forgatókönyvbe az az apróság, hogy miért pont a jelenlegi magyar kormányfő képes arra, hogy harminc éve elsőként tudja fogadni Budapesten Izrael éppen regnáló vezetőjét. Miért nem volt erre képes Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc vagy épp Bajnai Gordon? Különös dolog ez nem?

Persze a balliberálisok valahogy csak kiizzadtak valamiféle választ: Netanjahu azért szimpatizál Orbánnal, mert ugyanolyan diktátor, mint ő. Az sem zavarja őket, hogy korábban viszont folyamatosan azt hallottuk tőlük, hogy Izrael a “Közel-Kelet egyetlen demokráciája”. De erről most, amikor az izraeli miniszterelnök látogatása miatt Orbánt kell támadni, rögtön megfeledkeznek a magyar “demokraták”. Könnyebb inkább folyamatosan hazugságokat gyártani.

Az Orbán-fóbia nem ismer náluk határokat, aki ugyanis elismeri, tiszteli a magyar miniszterelnököt, rögtön az ellenségükké válik. És ebből a megfontolásból az sem számít, hogy most éppen a zsidó állam miniszterelnökéről van szó. A mi “demokratáinknak” semmiféle identitásuk nincs, gyökértelenek, senkit nem tisztelnek, csak az Orbán-gyűlölet abroncsolja őket egybe.

Ezzel is bizonyítják, amit 2010 óta nap mint nap tapasztalunk: hatalmas a zavar a gépezetben, fogalmuk sincs, hogyan tovább. A korábbi marxisták a senki földjén találták magukat. És jó sokáig ott is maradnak.  

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink