A Nemzetgazdasági Minisztérium és több állami cég is az új építésű Dürer Park irodakomplexumba költözik

Hírek vg.hu
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a minisztérium és az állami szervek költöztetésével hatékonyabban működhetnek tovább. Az így felszabadított állami ingatlanokat eladják.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló szervezetek – többek közt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank, az EXIM, a Garantiqa, a Start Garancia – részére az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot. A költözésre várhatóan 2025 elején kerülhet sor – közölte a minisztérium

Az állam azt a döntést hozta, hogy az így felszabadított állami ingatlanokat értékesítik, a bérleményeket pedig felmondják, hasznosítási lehetőségekkel rendelkező belvárosi, jellemzően I. és V. kerületi ingatlanok szabadulnak fel.

A minisztérium szerint a jelenlegi épületek szerkezetileg, gépészetileg elavultak: a korszerűtlen szigetelés és a hatékonytalan fűtési és hűtési rendszerek miatt rendkívül magasak az energiaköltségek és drága az intézmények fenntartása. Emellett a régi, több esetben leromlott állapotú ingatlanok esetében állandó a felújítási és tatarozási kényszer, ami tovább drágítja az állam működését. Az operáció következtében az érintett szervezetek üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek azzal, hogy a jövőben energiatakarékosabb, olcsóbban fenntartható zöldirodaház-komplexum biztosítja a Nemzetgazdasági Minisztérium és az alá tartozó háttérintézmények állományának elhelyezését. A költözés következtében csökken és rendszerszinten alacsonyabbá válik a rezsiköltség, biztonságosabban és olcsóbban védhető objektumok jönnek létre, miközben a dolgozók a 21. század követelményeinek megfelelő irodákban dolgozhatnak. Így a költözéssel a szervezeti hatékonyság növekedésén túlmutatóan érdemben csökkennek az állam működési kiadásai.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink