A németek épp most ölik meg Schengent

Hírek
Kollégánk, Kiszelly Zoltán a Mozgástér blogon fejtette ki véleményét arról, milyen következményei lehetnek a Merkel-Seehofer megállapodásnak.

Mint ismert, a megállapodás értelmében a németek a német-osztrák határról visszafordítják azokat a migránsokat, akik máshol már menedékkérelmet adtak be. “Ausztria azonban nem szeretné, ha területén torlódnának fel az északra tartó migránsok, ezért már saját déli határain kiszűrné a máshol már regisztrált migránsokat. A Brennernél előkerül a “kapu oldalszárnyakkal”. Ez dominóhatást indítana el” – írja Kiszelly.

Hozzáteszi: “Mennyivel hitelesebb lett volna a CSU kopernikuszi fordulata, amivel Sebastain Kurz példáját követve egy rossz paktum felmondásával ki tudták volna venni a szelet a bevándorlás-ellenes AfD vitorlájából, és a berlini koalícióból való kilépéssel jobb eséllyel indulnának az októberi tartományi választáson”.

A politológus úgy véli, a “mostani félmegoldással csak sírba lökik Schengent, azaz még több belső határon lesz ellenőrzés és várakozás. A tétovázással ráadásul nem a CSU, hanem a migránskérdésben hitelesebbnek számító AfD támogatottságát növelik Bajorországban és Németországban”.

Borítófotó: A Puma elnevezésű, új osztrák határvédő alakulat tagjai hadgyakorlatot tartanak a menekültek elleni védekezésre való felkészülés jegyében az osztrák-szlovén határnál Spielfeldben 2018. június 26-án. A hadgyakorlaton több mint 600 osztrák katona és rendőr vesz részt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink