A napenergia minden felhasználói és fogyasztói szegmensében dinamikusan nő

Hírek MTI

Dinamikus bővül a napenergia-termelés Magyarországon, az első negyedév termelése több mint tízszeresére nőtt a 2018 azonos időszakában mértnek – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1-en.

Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár. (Fotó: Kallus György)

Kaderják Péter hozzátette: a napelemes kapacitások beszerzésének mértéke is majdnem kétszeresére nőtt az elmúlt két évben.

Mint mondta, idén márciusban a hazai áramtermelésnek már több mint 3-4 százalékát napelemes termelés adta. Két hete, április 16-án a naperőművek termelése elérte a 950 megawattot, amely megközelítőleg két paksi atomerőmű blokk termelésének megfelelő energiamennyiség – fűzte hozzá.

A napenergia minden felhasználói és fogyasztói szegmensében dinamikusan nő, a lakóházak tetejére épített szerkezetek már a magyarországi napelemkapacitás negyedét adják.

.

Borítókép: Épülő napelempark a Zala megyei Bocfölde határában 2020. február 12-én. Az ország egyik legnagyobb, 54 hektáron elterülő, 24 megawatt teljesítményű erőműje körülbelül 15 ezer család teljes éves villamosenergia-fogyasztását tudja fedezni. Az erőmű várhatóan a tavasszal már termelni fog. (MTI/Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink