A munkahely- és értékteremtés lesz a fókuszban

Hírek Figyelo.hu

Nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát. Nincs vakcina, tehát nem tudjuk magunkat beoltatni annak érdekében, hogy ne kapjuk el a fertőzést – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Azt szeretném kérni a magyaroktól, hogy már itt a nyár, az ember úgy érzi, hogy kitört a szabadság, és ez részben így is van, de csak részben. Az óvatosságot mindenképpen őrizzük meg. A kormány pedig figyeljen, ne nyaralgasson, hanem figyeljen

– hangsúlyozta a kormányfő.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a kormányfő azt is elmondta, hogy a környező országokban növekvő fertőzésszám miatt vissza kell térnünk a korábbi rendhez, amelyben korridorokon keresztül lehetett közlekedni a külföldieknek.

Hozzátette: Meg is erősítettük a határvédelmet, az embercsempészek aktivitása váratlanul megnőtt, tehát növekvő számokkal küzdünk. Több mint 40 százalékkal megnőtt az illegális határátlépési kísérleteknek a száma. Hozzátette, hogy a legutóbb a tranzitzónát kritizáló döntés érkezett Brüsszelből, sokat gondolkodtak, hogy betartsák-e, mert nem tartják fogvatartásnak.

Ezért magyaros megoldást választottak, bezárták a tranzitzónákat és a nagykövetségeken kell beadni a kérelmet. Így elbírálás után lehet bejönni, de nem kecsegtet nagy reményekkel ez ügyben senkit. Ez tulajdonképpen szigorítást jelent.

A kormányfő azt mondta, a következő hetekben „késhegyre menő viták lesznek az európai gazdasági újraindítás ügyében”, de Orbán Viktor nyugodt, mert ma elfogadják a magyar költségvetést és a járványkezelésre, és gazdaság újraindítására létre hozott alapok jól fel vannak töltve.

A következő 6-12 hónap fontos eszköze a költségvetés, komoly intézkedések lesznek, például megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a gyermeket szülő nők pedig 100 százalékos csedet kapnak.

A válságból megerősödve kerülhetünk ki, továbbra is munkahely- és értékteremtés lesz a fókuszban, de ne engedjük, hogy baleknak nézzenek minket Nyugaton

– tette hozzá a miniszterelnök.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Katalin műsorvezető társaságában a Kossuth rádió stúdiójában, mielőtt interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2018. november 23-án. (MTI/Balazs Mohai)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink