A munkaerőhiány miatt egyre több vállalkozás foglalkoztat külföldieket

Hírek Figyelő
A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Trenkwalder Recruitment Kft. szakmai közreműködésével Munkaerő, de honnan? címmel tartott fórumot szerdán Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet és lehetőségeket.

Munkaerő, de honnan? címmel tartott fórumot szerdán Zalaegerszegen Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Trenkwalder Recruitment Kft. szakmai közreműködésével. A találkozó egyúttal a HR Club megalakulásának nyitórendezvénye volt. A Zaol.hu cikke szerint Vörös Anikó kamarai titkár elmondta: a kezdeményezés a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása mellett arra irányította rá a figyelmet, hogy miként tudja a humánerőforrás-menedzsment a vállalatok versenyképességét megőrizni a kor kihívásaihoz, különösen a munkaerőhiányhoz alkalmazkodva.

Vergerné Vincze Csilla szolgáltatásüzemeltetési menedzser (Trenkwalder) szerint minden szegmensben jelen van a munkaerőhiány, ezért egyre több vállalkozás foglalkoztat külföldi munkavállalót.

A résztvevőket Molnár Ágota kamarai elnök köszöntötte, majd Szarvas Péter minőségi toborzási menedzser (Trenkwalder) az adatvezérelt megoldásokról, Páli Nóra pedig a diák-munkaerőpiac keresletéről és kínálatáról szólt.

Csizmazia Balázs HR-vezető (Ziehl-Abbeg Kft.), a pódiumbeszélgetés egyik résztvevője elmondta, cégük egy éve 35 mongol kollégát alkalmaz. A munkahelyi teljesítményük kiváló, viszont a kulturális különbségek miatt fontos őket beintegrálni a magyar társadalomba, meg kell őket ismertetni a helyi vállalati és társadalmi szokásokkal.

A beszélgetésen arra keresték a választ, hogy milyen előnyökkel járhat a külföldiek foglalkoztatása, megoldást jelent-e minden problémára. Végül Vörös Anikó ismertette a hallgatósággal a kamara HR Clubját és annak jövőbeni terveit.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink