A Monty Python manapság nem rúgna labdába a BBC-nél, mert túl “fehérek”

Hírek
Shane Allen, aki egykor a vígjátékokért felelelt vezető beosztásban a BBC-nél, nemrég azt állította, hogy a legendás Monty Python manapság már nem mehetne a csatornán, mert nem elég sokszínűek.  

“Ha ma összehoznánk egy csapatot, az nem hat oxbridge, (az Oxford és Cambridge brit elitegyetemek összevonása, mely arra utal, hogy mindannyian az elithez tartoznak – a szerk.) fehér fickóból állna” – mondta Shane Allen, a manapság egyre gyakrabban elhangzó kritikát. Hozzátette, szerinte manapság a nézőknek nem erre van szüksége.

A híres csapat egyik tagja, John Cleese nem hagyta szó nélkül a dolgot, és a tőle megszokott gúnyos hangnemben válaszolt Allennek, amely nélkülözött minden politikai korrektséget. Szerinte “nem fair”, hogy a homogén kategóriába sorolják őket, mert nagyon is sokszínűek voltak a maguk idejében. “Volt három elit-gimnazistánk, egy buzink, és Gilliam, aki ugyan nem fekete, de egy jenki. És nem voltak köztünk rabszolgatartók”.

John Cleese egyébként híres arról, hogy nem nagyon izgatja azon magát, kit sért a humora. Nemrég Belgiumban, Hasselt városában lépett fel, ahol annyira rossz tapasztalata volt a közönséget illetően, hogy Twitterén fejezte ki csalódottságát. Bejegyzésében azt írta, hogy a hasselti közönség volt a legrosszabb, amivel életében találkozott, és “lusta, sörtől elbutult, pszeudo-francia belga gazembereknek” nevezte őket.

Később természetesen “bocsánatot kért”, ugyanis összekeverte a dolgokat. “Bocsánatkéréssel tartozom Hasselt lakóinak. Hiba volt őket pszeudo-franciának nevezni. Természetesen pszeudo-hollandok” – írta.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink