A mobilból így lesz teljes értékű munkaállomás!

Hírek
Elképesztő, hol tart ma a technológia, a kis okostelefonunkban egy asztali gép ereje lapul immár. Legalábbis heteken belül, és legalábbis azok zsebében, akik közel 300 ezer forintott kifizetnek majd a Samsung új csúcstelefonjaiért cserébe.

Várakozásaink szerint az április 21-én boltokba érkező Samsung Galaxy csúcsmodellek nem csak önmagukban lesznek látványosak, hanem a vállalati világ figyelmét is alaposan felkeltik majd.

Hogy miért? Mert a Samsung olyan apró dokkolóállomást dob DeX néven heteken belül piacra, ami a vállalat két legújabb csúcstelefonját – a Galaxy S8 és S8+ modelleket – munkahelyi vagy akár otthoni számítógéppé varázsolhatja. 

Hogyan? A kis, asztali töltőállványra hasonlító DeX Station egy mini telefon-felokosító. Ehhez hatalmas képernyős monitort, billentyűzetet és persze egeret lehet kapcsolni, miközben a telefont is tölti mellesleg. 

Nem tudjuk ma még, elterjed-e a DEX dokkoló, ám annyi valószínűsíthető, hogy a vállalatoknál az úgynevezett vékony kliens gépek helyett, illetve a nem fix, távmunkások által jellemzően használt közös munkaasztalokon nagyon népszerű megoldás lehet belőle. Azaz a céges világban egy (igaz drága) telefonnal kiváltható lesz elvben a saját céges noteszgép is!
Az óriási monitoron pedig a telefon képe díszeleg egy az egyben, a billentyűzet és az egér révén pedig sokkal-sokkal könnyebb lesz a netes böngészés, a dokumentumok szerkesztése, illetve az üzenetek megválaszolása. 

A szerkezet Microsoft Office és Adobe mobilappokat is ad, sőt, Windows-alapú céges programok is elérhetők az úgynevezett virtuális asztalokon keresztül. A Samsung olyan jelentős cégekkel kötött partnerséget e megoldásához, mint a Citrix, a VMware vagy az Amazon Web Services.

Az irodai (vagy otthoni, asztali) használat előtt elegendő egyszerűen belehelyezni a Samsung S8 vagy S8+ okostelefont a DeX dokkolóba, mely tehát összekapcsolja a telefont egy bármilyen HDMI-kompatibilis képernyővel – tehát akár nagy nappaliban lévő tévével, irodai tévével, vagy akár projektorral. Ezután már csak csatlakoztatni kell egy Bluetooth-kompatibilis, illetve USB-s vagy RF-típusú billentyűzetet és egeret. A két USB 2.0-ás portot, Ethernet-kapcsolatot, C típusú USB-bemenetet és ventilátort is tartalmazó DeX Stationt az úgynevezett Adaptive Fast Charging (AFC) technológiával is felvértezik. Ennek köszönhetően a DeX Station dokkolóba helyezett Samsung okostelefon gyorsan fel is tölthető. 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink