A migránspárti országok akarata érvényesült az ENSZ-ben

Hírek
Az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásánál a kibocsátó államok, a származási országok érdekei érvényesültek, az Európai Unió (EU) pedig továbbra is a saját maga ellensége. Az ENSZ által jegyzett szöveg legfőbb célja az illegális migráció legalizálása, és a bevándorlás elfogadtatása minden országgal. 

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa az M1 csatornán azt mondta: nem meglepő, hogy elfogadták a migránspaktumot. Szavai szerint az EU megosztott ebben a kérdésben, a 2015 óta tapasztalható törésvonalak továbbra is fennállnak. Míg a kontinensnyi Ausztrália, Egyesült Államok vagy a fontos világpolitikai szereplő Izrael tartózkodik vagy nemet mond, Németország és Franciaország továbbra is az eddigi zsákutcás politikát folytatja – tette hozzá.

Kiemelte: Magyarországgal 2015-ben fordulat kezdődött a migráció megítélésében, követte a többi visegrádi ország és Olaszország, sőt, Nyugat-Európában is meghatározó politikai erők osztják a magyar álláspontot. Szerinte az európai parlamenti választási kampányban ezek a viták valószínűleg tovább élesednek, és az emberek a bevándorlás megítélése alapján választanak pártot.

Deák Dániel hangsúlyozta azt is: a csomag elfogadása korszakváltást jelent, hiszen mindent be fognak vetni a bevándorláspárti erők, hogy ezeket az irányelveket kötelező jogszabályokká alakítsák. Az ENSZ azt akarja, hogy ne a nemzetállamok döntsenek a befogadásról, hanem egységes szabályozás legyen – fűzte hozzá.

A tagállamok nagy többséggel elfogadták szerdán New Yorkban az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén a globális migrációs csomagot, amelynek célja a nemzetközi együttműködés erősítése a migráció biztonságossá, rendezetté és szabályozottá” tételéért.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink