A migráció legalizálásával kísérletezik Jean-Claude Juncker

Hírek
Az Európai Unió afrikai államokkal együttműködve kísérleti programot indított a legális migráció előmozdítása érdekében - írja a Hír TV internetes oldala. A Juncker vezette Bizottság minden tagállamot felszólított arra, hogy működjenek együtt a kísérleti programokban.

Jean-Claude Juncker ismét hitet tett a bevándorlás mellett, az illegális migrációt szeretné legálissá tenni, ezért kísérleti programot indít be.

A Hír TV szerint Juncker a legális migráció mellett érvelt. Mint fogalmazott: az embercsempészek szervezte jogellenes migráció visszaszorítására csak a jogszerű migráció elősegítésével lehet küzdeni, azaz több, biztonságosabb és jobban ellenőrzött utakat kell nyitni Európa felé.

Az évértékelő alkalmából kiadott bizottsági tájékoztató szerint a „jogszerű migráció” előmozdítására a Bizottság több kísérleti projektet indít, egyúttal az európai tagállamokat felszólítja arra, hogy működjenek együtt az érintett afrikai országokkal, amelyhez a Bizottság gyakorlati segítséget és finanszírozást is nyújt – olvasható a televízió honlapján.

Dömötör Csaba államtitkár úgy látja, hogy „ez a kezdeményezés nagyon jól mutatja a magyar kormány és a brüsszeli intézmények gondolkodásmódja közötti különbséget”.

A politikus hozzátette: az afrikai országokkal folytatott kísérleti programok, kék kártya rendszer, a humanitárius vízum, a menekültügyi ügynökség mind előmozdítaná a bevándorlást, ezért helyettük – a magyar álláspont szerint – a gyermeket nevelő családok célzott támogatását kellene erősíteni Európában – olvasható a jobboldali csatorna portálján.

Borítófotó: Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Cádiz kikötőjébe (MTI/EPA/EFE/A.Carrasco Ragel)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink