„A mi Szoboszlaink” – már egész Liverpool tudja, hogy mi történt hétfő éjjel

Hírek magyarnemzet.hu
Tegnap este az Operaházban rendezték meg az M4 Sport–Az Év Sportolója Gálát, amelyen fény derült arra, hogy a hazai sportújságírók kit választottak meg a 2023-as esztendő legjobbjainak. A férfiaknál Szoboszlai Dominik, a nőknél Érdi Mária, az edzők között Marco Rossi kapta a legtöbb szavazatot. A klasszikus csapatsportágakban labdarúgó-válogatottunk, az egyéni sportágak csapatversenyében férfikardcsapatunk diadalmaskodott.

Az M4 Sport–Az Év Sportolója Gálán Érdi Mária nem lehetett jelen. A tavaly világbajnoki címet szerzett vitorlázó Argentínában éppen az idei vb-n versenyez az olimpia műsorán is szereplő ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztályban, és hét futam után feljött a negyedik helyre. A világbajnokság szerdán az első tíz helyezett számára éremfutammal, a többieknek zárófutammal ér véget. Érdi Mária videóüzenet küldött, amelyben elmondta: büszke arra, hogy első vitorlázóként nyerte el az Év sportolója díjat.

Szoboszlai: A csúcspont a válogatott menetelése volt

Szoboszlai Dominik előbb a magyar válogatott csapatkapitányaként vette át a díjat, majd az egyéni trófeáért léphetett újra az Operaház színpadára; 2020 után másodszor végzett az élen a sportújságírók szavazásán. A 23 éves középpályás a nemzeti csapat előző kapitányától, Szalai Ádámtól vette át a díjat.

– A 2023-as év több okból kifolyólag is eléggé emlékezetes marad számomra. A nyáron a Lipcsével sikerült megnyernem a második Német Kupámat, aztán pár hét múlva a Liverpoolhoz tudtam igazolni. A tavalyi év fénypontja számomra azonban a menetelésünk a válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőkön, hogy sorozatban harmadszor jutottunk ki az Eb-re, ráadásul veretlenül. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzőimnek és mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy itt lehessek a színpadon, és megkapjam ezt a díjat – fogalmazott Szoboszlai Dominik.

A sikerének a híre gyorsan eljutott Liverpoolba is, a 368 ezer követővel rendelkező The Anfield Talk X-csatorna percekkel a díjátadó után a „mi Szoboszlaink” megjegyzéssel büszkélkedett. Szoboszlai Dominik maga is megosztott három fotót az Instagram-oldalán a gáláról, és a bejegyzését két órán belül közel százezren kedvelték. Csapattársai közül talán Ibrahima Konaté volt az első, Ryan Gravenberch pedig a második.

Ám afelől semmi kétség, ma délelőtt Liverpoolban már mindenki tudni fogja, milyen díjat nyert el tegnap éjjel Szoboszlai Dominik.

Az edzők között Marco Rossi 2020 és 2022 után harmadszor győzött. Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya az anyanyelvén, olaszul nyilatkozva köszönte meg a díjat. Bevallása szerint meglepődött azon, hogy nyert, mert mint megjegyezte, Elek Gábor és Varga Zsolt személyében remek edzők voltak a „vetélytársai” a szavazáson.

A teljes cikk itt olvasható magyarnemzet.hu

Címlapfotó: Szoboszlai Dominik, a Liverpool labdarúgója, a magyar válogatott csapatkapitánya beszél, miután átvette az Év férfi sportolója díjat az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán a Magyar Állami Operaházban 2024. január 8-án. Balról Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, jobbról Szalai Ádám, a labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.
MTI/Hegedüs Róbert

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink