A magyarországi piacon is újra szolgáltat a FlixBus

Hírek figyelo.hu

Június 11-től folytatja tevékenységét a magyar utakon a FlixBus. A mobilitási cég először a Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta négy-négy távolsági busz indul majd. Egyes összeköttetések Győrt és a bécsi repülőteret is érintik. Mivel a zöld buszszolgáltató folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. Jegyek már foglalhatók az online felületen.

A cég azt ígéri, hogy az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát.

Közel három hónapos mozdulatlanság után nagyon örülünk, hogy ismét útra kelhetünk

– mondta el Arany László regionális ügyvezető igazgató. Arról is beszélt, hogy a FlixBus az elmúlt időszakot egyebek között arra használta fel, hogy új higiéniai irányelveket alakítson ki, amelyek lehetővé teszik az utazók számára, hogy biztonságosan közlekedjenek távolsági busszal a mostani helyzetben is.

A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják a kezüket a buszon elhelyezett szerrel. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák meg az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, ezért több pihenő lesz útközben.

Arra kérjük utasainkat, vegyenek részt a megelőzésben azzal, hogy követik a fedélzeti előírásokat, és csak akkor utazzanak, ha semmilyen tünetük nincs. A lemondási feltételeink lehetővé teszik az utazások rugalmas módosítását

– hangsúlyozta Arany László.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink