A Magyar Tudományos Akadémia elhatárolódik Gábor Györgytől

Hírek
Az MTA BTK Filozófiai Intézet levélben jelezte szerkesztőségünknek: Gábor György már nem a munkatársa az Intézetnek, hiába állítja azt magáról.

Gábor György, – aki magát az Akadémia BTK Filozófiai Intézet munkatársaként aposztrofálja a közösségi oldalon  – hosszú posztban kritizálta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum új igazgatójának a szakértelmét. Gábor nem először  – pontosítsunk: naponta  – tűnik fel írásaival, a magyar közélet megkérdőjelezhetetlen bírájának szerepében tetszelegve. 

Ám a gyengén ácsolt színpad összezuhant alatta: a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Filozófiai Intézet cikkünk megjelése után levélben jelezte, hogy Gábor György már nem a munkatársuk, korábban dolgozott csak a Filozófiai Kutató Intézetnek.

Gábor György a saját közösségi oldalán büszkén vallja, hogy a tudomány felkent (és jól fizetett) papja. A magára főmunkatársként hivatkozó Gábor György továbbá megkezdheti a magáról szóló Wikipedia szócikk átszerkesztését is. 

 

Frissítés: A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Filozófiai Intézetének megbízott szakmai igazgatóhelyettese szerkesztőségünknek küldött levelében kijelentette: az Akadémia nem határolódik el Gábor Györgytől.

Az MTA levelében kijelenti, Gábor György már nem áll MTA Filozófiai Intézetével munkaviszonyban az Akadémiával, ám hozzáteszik, hogy Gábor György személyével és cikkének tartalmával kapcsolatosan semmilyen módon nem foglalnak állást.

Borítófotó: Magyar Tudományos Akadémia (MTA) műemlék épülete esti kivilágításban a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. (MTVA/Bizományosi: Róka László)