A magyar sportdiplomatát újabb bűnüggyel hozták kapcsolatba

Hírek Figyelo.hu

Aján Tamás áprilisban távozott a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) éléről, a pénzügyi visszaélésekkel, doppingesetek eltussolásával és szavazatvásárlással vádolt volt elnöknek azonban nem lehet nyugta. A német ARD televízió újra célkeresztbe állította a magyar sportdiplomatát, s azt állítja, a lemondása előtt „búcsúzóul” 356 ezer eurót (125 millió forintot) utalt át magának az IWF számlájáról.

Az ARD napirenden akarja tartani az ügyet, mert számára ez minden bizonnyal jó reklám. Ezt én nagyon sajnálom, mivel hazugság az egész. Aljas, piszkos támadás ellenem

– fogalmazott Aján Tamás a Blikk megkeresésére.

A sajtó azonban korábban azt írta, hogy

februárban és márciusban több részletben utalta át magának a 350 ezer eurós (123 millió forintos) éves fizetésénél valamivel magasabb összeget.

Ekkor azonban már az amerikai Ursula Papandrea irányított ügyvivő elnökként, miután Aján jogkörei egy részéről lemondott a vizsgálat idejére, így nem indíthatott volna engedély nélkül pénzügyi tranzakciókat sem. Az ARD szerint Papandrea a szervezet online gyűlésén számolt be a gyanús pénzmozgásról, amelyről nem volt tudomása. A német tévések állítják, az IWF nem hagyja annyiban az ügyet, s valószínűleg pert indít az összeg visszaszerzésére.

Az ARD értesülései szerint Aján ellen Magyarországon és Svájcban is nyomoznak a bűnüldöző szervek – az IWF két irodája Budapesten és Lausanne-ban volt korábban, míg a szervezet az elnök távozása után át nem tette székhelyét Budapestről.

(Borítókép: Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke sajtóértekezletet tart a kazahsztáni súlyemelő-világbajnokságon Almatiban 2014. november 8-án. (MTI/EPA/Igor Kovalenko)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink