A Magyar Nemzet végleg jobbikos lappá vált

Hírek
“A mai naptól a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be” - áll a Magyar Nemzet közleményében. Ez lehet a lap eljobbbikosításának utolsó lépése.

A kinevezés ürügyén a 24.hu villáminterjút készített Schlechttel, amiben így fogalmaz az újdonsült főszerkesztő: “az a magánvéleményem, hogy sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.”

Csakhogy a közlemény szerint a kinevezés célja, hogy azzal egyértelműbbé váljon a cégcsoport politikai-közéleti szerepvállalása. Ha erre a célra Schlecht Csaba a legalkalmasabb, akkor az ő “magánvéleményét” nem lehet leválasztani a lap Simicska által tervezett irányultságáról.

Simicska tudta, kit tesz meg a Magyar Nemzet főszerkesztőjének. Schlecht ugyanis már egy tavaly júliusi interjúban szinte pontosan ugyanezekkel a szavakkal fogalmazta meg, hogy ő Vonát támogatja. Az üzletember úgy számolhatott, ha most – a kampány kezdete előtt – befejezi a lap eljobbikosítását, akkor még nem késő, hogy kellő lökést adjon Vonáéknak.

Simicskáék számára szerencsétlen egybeesés, hogy pont ma került nyilvánosságra egy hangfelvétel 2011-ből, amin egy jobbikos képviselő, Apáti István zsidózik jóízűen. Idén viszont már Apáti mondta el a Jobbik néppártosodásának alapelveit. Az ilyen ügyek továbbra is azt bizonyítják, hogy Vona csak a külvilág felé tett szimbolikus lépésnek szánta, hogy kigyomlált egy-két szélsőséges párttagot a vezetésből. A tagság minden bizonnyal továbbra is tele van, ilyen gondolkodású emberekkel, de Vona egyelőre viszonylag jól tart köztük fegyelmet. Kérdés, hogy meddig.

Borítófotó: Magyar Nemzet Online

Ezek is érdekelhetnek

További híreink