A Magyar Nemzet a legkevésbé sem a sajtószabadság ostromlott vára volt

Hírek
Ha minden igaz, ma nyomtatták ki a Magyar Nemzetet utoljára. Megszűnik a nagy múltú, de az utóbbi pár évben a legkevésbé sem régi pompájában ragyogó újság. Természetesen az utolsó lapszámból megtudharjuk, hogy minden a Fidesz miatt van.  

Pethő Tibor, a Magyar Nemzetet alapító Pethő Sándor dédunokája a mai, utolsó lapszám címlapján fejtette ki gondolatait.

Az ellenzéki közvélekedés már amúgy is arra hangolja magát, hogy elkezdték lebontani a magyar sajtószabadság utolsó bástyáit. És akkor Pethő megírja: “A Magyar Nemzet 2015 tavasza óta ostromlott várhoz hasonlított, a hatalom a nagy múltú lap elpusztítására törekedett”.

De a befejezés még ennél is érdekesebb:

“A fájdalom belső szava most, az utolsó szerkesztőségi munkanapon, mindennél erősebb. Mégsem búcsúzunk. Elhallgatni sem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi gazdánk az olvasó. Akit nem hagyhatunk cserben” – írja Pethő.

Hát persze, az olvasó volt a Magyar Nemzet újságíróinak igazi gazdája. Náluk még lehetett kérdéseket feltenni, válaszokat keresni. Csakis az igazság számított a Magyar Nemzetnél, semmi más.

De milyen érdekes! A Simicska-lapnál az igazság teljesen véletlenül pont a G-nap után fordult 180 fokot, mikor a tulajdonos, a gazda megígérte, hogy ki…sz minden orbánistát. Onnantól kezdve ugyanazok az újságírók, publicisták, akik szerint egészen addig minden nagyon pöpecül ment ebben az országban, a következő napon arra ébredtek, hogy Orbán és a Fidesz nem is igazi konzervatív, és az már tűrhetetlen, ami itt folyik.

Szintén az olvasók, az igazi gazdák igényelték, hogy egy nyíltan Jobbik-szimpatizáns simicskista üljön be az újság főszerkesztői székébe. Még véletlenül sem arról volt szó, hogy a tulajdonos azt szerette volna, hogy Vona Gábornak hívják az új miniszterelnököt.

És bizony az olvasók, anélkül a sok füstbomba nélkül se lettek volna meg. Mi lett volna velük, ha nem olvashatják el azt a zs-kategóriás forgatókönyvet a gyémántokról, arab bankhálózatról és az FBI tanúvédelmi programjáról, ami egészen véletlenül a kormánypártokat tűntette fel rossz színben.

Hát ez az újság valóban ostromlott vár volt. Saját tulajdonosának kicsinyes bosszúvágya ostromolta. És odabent a várban a Hegedűs hadnagyok ennek lettek a végrehajtói. Szóval a lap tönkremenésének okai után inkább ebbe az irányba kutakodjunk, mert most nem a sajtószabdság szűnik meg éppen, hanem tönkremegy egy hibás koncepció. Ennyi az egész.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink