A külföldiek jó jegyet adtak Magyarországnak

Hírek
Véget ért a vizes világbajnokság, elhangoztak az elismerő szavak, közel félmillió ember vett részt az eseményen, a siker egyértelmű. A Magyar Turisztikai Ügynökség kutatása szerint sokan terveznek visszatérni a külföldi turisták közül.  

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója úgy fogalmazott, a turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról, felmérésük szerint a külföldiek felénél pozitívan változott a Magyarországról kialakult kép, elégedettségük az országgal tízes skálán 8,73 pont lett. Az infrastruktúrával sem volt bajuk a vendégeknek, a közlekedés, a szállás, a tisztaság minden nyolcasnál magasabb osztályzatot kapott.

A legnagyobb pozitív fordulat azonban a biztonság érzékelésében volt, 57 százaléknak változott pozitívan a véleménye, és a tízes skálán 8,84 pontra értékelték a magyarországi biztonságot.                                                          

Sokat beszélünk országimázsról, annak fontosságáról. Mutassanak nekem egy embert, aki nem a barátai, ismerősei véleményére adva választ úti célt, hanem imázsfilmekből. A film is jó, ha profi, de az lesz az egyik igazi, hosszú távú nyeresége a vizes világbajnokságnak, hogy a turisták mellett világhírű sportolók és mestereik fogják megosztani a tapasztalataikakat és a fotóikat az Instagramon.

A tapasztalatok meg jók, mert emberfeletti munkával egy végtelenül profi rendezvényt vezényelt le a hazai szervezőbizottság. Nem voltak botrányok, nem hallottunk eltévedt buszokról, elcserélt szállásról, ehetetlen ételekről, szervezési malőrökről. Az események percre pontosan zajlottak, minden futam és meccs az előre megírt forgatókönyv szerint kezdődött. Aki már szervezett bármekkora rendezvényt, tudja, hány ember összehangolt munkájára van ehhez szükség.

Óriási teljesítmény ez, pláne a vállalt szűk időkeret tükrében, nem is maradt visszhang nélkül. A FINA-elnök elragadtatására lehet mondani, hogy hivatalból sem mondhat mást, legyen így. De sportolók tucatjai beszéltek szuperlatívuszokban a vébéről, nekik talán a fanyalgók is elhihetik, semmi okuk mást mondani. Egy facebookos bejegyzés szerint a RAI2 egyik olasz riportere is áradozott a kitűnő szervezésről. Sőt azt is hozzátette, kár, hogy nem Magyarország rendezi az olimpiát.

Mit lehet erre mondani? Az egyik szemünk sír, a másik nevet.
 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink