A közmédia is a Facebook cenzúra gépezetének az áldozatává vált

Hírek
Az elmúlt hetekben egyre több és több “cenzúra-sztorit” lehet hallani. Az a rombolás és hazudozás, ami az ellenzéki média részéről tapasztalható azonban bőven belefér a Facebook mércéjébe. Az viszont, ha egy magyar miniszter, konzervatív gondolkodók, jobboldali újságírók tényekkel alátámasztva közlik véleményük, viszont már nem fér bele a szólásszabadságba és véleménynyilvánításba. A jól ismert kettős mérce ez.

Az MTI közleménye szerint a Facebook törölte annak a svéd-magyar nőnek a közmédia által készített interjúját, aki a bevándorlók miatt költözött Svédországból Magyarországra. Ahogy az lenni szokott, rövidke és érdemi indoklás nélkül töröl olyan tartalmat a platform, ami nem szimpatikus számukra. Ezúttal egy olyan videóval tették ezt, ami több mint egy millió megtekintésnél és 12 ezer körüli megosztásnál járt.

Ha már viszont szóba került ez az ominózus riport, akkor nem mehetünk el szó nélkül, hogy mit is művelnek Natalie Contessa af Sandeberggel, az interjú alanyával. A haladó média ugyanis próbálja bűnözőként lefesteni a nőt, csak ahogy mi is megírtuk: a tények nem őket igazolják. Persze azt már nem írják meg, hogy a napokban Svédországban négy migráns elvágta egy nő torkát.

Amint arról van szó, hogy a nagyon jól működő nyugati demokráciákban, mekkora káoszt okoznak a migránsok, mennyire nem akarnak integrálódni, és gyakorlatilag néha még több joguk is van, mint az adott nemzet tagjainak, a Facebook kőkemény cenzúra gépezete beindul. Jártunk így mi is, amikor arról írtunk, hogy egy fiatalkorú migráns “Allah nevében megöllek” felkiáltással támadt rá, és sebesítette meg börtönőreit. 

Hasonlóképp járt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter is, amikor Bécsben járt és félelmeit, valamint észrevételeit közölte egy Facebook-videóban. Végül nyert a miniszter, a videó megvan, sőt a bécsi polgárok többsége is az ő álláspontján áll. De vajon visszakerült volna a videó, ha nincs ekkora közfelháborodás?

De itt van további példának a Kocsis Máté vezette Józsefváros március 15-ei eseménye. Ahogy megírtuk, felháborító, hogy a polgármesternek a márciusi ifjak tiszteletére szervezett eseményét próbálta ellehetetleníteni a Facebook, szerencsére sikertelenül.

Hosszasan lehetne még folytatni a sort, hogy milyen nemes egyszerűséggel törlődnek azok a posztok, amelyek "nem férnek bele" a nagyon haladó Facebook szólásszabadság és véleménynyilvánítás értelmezésébe.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink