A kormánynál is optimistább az IMF

Hírek Szajlai Csaba
Nem várt helyről érkezett megerősítés: az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését – hívta fel a figyelmet friss Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.

Májusban még 4,3 százalékos növekedést vártak a washingtoni székhelyű Nemzetközi Valutaalap szakértői, akik ma kiadott jelentésükben már 6,2 százalékos bővülést jeleznek előre a magyar gazdaságban az idei évre.

A jelentésben kiemelik, hogy a kormány gyorsan és határozottan reagált a válságra. Elismerően írnak a gazdaságvédelmi intézkedésekről, a támogató költségvetési politikáról, a munkahelyek megvédéséről és a beruházások ösztönzéséről.

Varga Mihály pénzügyminiszter emlékeztetett arra is, hogy felettébb pozitívak voltak az elmúlt hetek visszajelzései is.

Például az Európai Bizottság és a Takarékbank is növelte a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, utóbbi már 7,7 százalékos növekedést vár, júniusban pedig 5 helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban. Ide tartozik az is, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint a nálunk működő német vállalatok 88 százaléka ismét Magyarországot választaná beruházásához.

Bérjárulékok alapján a régiós középmezőnyben vagyunk

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink