A kormány nyilvánosságra hozta azt a dokumentumot, amely bizonyítja a Helsinki Bizottság adatigénylését

Hírek
A kormány nyilvánosságra hozta azt az adatigénylési dokumentumot, amely álláspontja szerint bizonyítja, hogy a "Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez".

Adatbázist építenek a "Soros-szervezetek" Magyarországon – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár azt mondta, hogy az említett szervezetek már igényelte adatokat az üresen álló laktanyákról, az állami és a magánlakásokról. 

Nyilatkozataikból is kitűnik, hogy olyan adatbázis épül, amely alkalmas arra, hogy ha a migránsok akár egy áttelepítési kvóta révén, akár a határokon keresztül megérkeznek, akkor a segítségével el lehet őket helyezni – jelentette ki.

Tuzson Bence szerint ez azt jelenti, vannak olyanok, akik visszaélnek az adatigénylésekkel és illegális adatbázist építenek. 

"Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni, minden jogszabályt és minden jogot a rendeltetésének megfelelően kell használni, nem pedig arra, hogy a későbbiekben ezek alapján migránsokat lehessen betelepíteni Magyarországra" – hangsúlyozta.

A műsorban elhangzott, hogy a Helsinki Bizottság kedden nyilatkozatban cáfolta, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott volna be ebben az ügyben.

A Fidesz arra kérte a kormányt, hozza nyilvánosságra a dokumentumot, amely igazolja a Helsinki adatigénylését

"Soros emberei" már gőzerővel keresik a lakásokat a migránsok betelepítéséhez. Karácsony Gergely, Vágó Gábor és a "Soros-hálózat" is hozzálátott a lakások összeírásához a migránsok betelepítéséhez – szólalt meg az ügyben Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán újságíróknak.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló közadatkérés – tette hozzá.

Zsigó Róbert hozzátette: Karácsony Gergelyék a magántulajdonban lévő üres lakások összeírását kezdeményezték, a "Soros-hálózat" pedig már a nemzeti vagyonkezelőnél érdeklődik az állami tulajdonú lakások iránt.

Ezt ugyan tagadják, mert ezúttal is lebuktak – jegyezte meg a politikus.

A Fidesz ezért azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló adatkérés – mondta Zsigó Róbert.

A kormány nyilvánosságra hozta a dokumentumot

A kormány szerda délutánra már nyilvánosságra is hozta azt az adatigénylési dokumentumot, amely álláspontja szerint bizonyítja, hogy a "Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez".

"A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni" – írták a kormány Facebook-oldalán a feltöltött dokumentum mellé, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján ismertetett. Az államtitkár akkor azt mondta, március 7-én adta be kérelmet egy olyan ügyvéd, "aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz". Közölte azt is: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.

A feltöltött dokumentumban – amelyben kitakarták a személyes adatokat – az igénylő a 2017. január 1-jétől 2018. február 28-ig a magyar állam öröklés jogcímén megszerzett budapesti lakásainak listáját kéri helyrajzi szám és cím szerint.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink