A kormány meghozta a döntést az üzemanyagárakról

Hírek magyarnemzet.hu
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ismertette a részleteket.

A kormány áttekintette az üzemanyagárak helyzetét. Két hete azt kértük a kereskedőktől, hogy a régió áraihoz igazodjanak. Ezt megfogadták, alkalmazkodtak szomszédos országok díjszabásaihoz. Ma reggel is jelezték, hogy tovább csökken a benzin és a gázolaj ára. Az előbbi 43, az utóbbi 54 forinttal esett az elmúlt időszak csúcsaihoz képest az elmúlt napokban. A kormány egyúttal elfogadta az a kérést, hogy ne a régió, hanem kizárólag a szomszédos országok árai legyenek a viszonyítási pontok. A referenciaértékből így kikerül Lengyelország, Csehország és Bulgária – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A tárcavezető szólt arról is, hogy a kormány megállapította: a jelenlegi csökkentésekkel elértük a szomszédos országok átlagát. Fontos, hogy az árak itt is maradjanak, továbbra is elvárjuk ezt a kereskedőktől.

Nagy Márton kiemelte: ezentúl kéthetente áttekinti a kormány a helyzet. Szerinte a kereskedők a csökkentéseket le tudják nyelni a profitjukból, nem szembesülnek veszteséggel.

Fotó: PuzzlePix/Shuterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink