A kormány akkor is megvédi a magyarokat, ha ez a Velencei Bizottságnak nem tetszik

Hírek
A kormány számára Magyarország az első, ezért akkor is megvédi a magyarokat, ha ez a Velencei Bizottságnak és a Soros-hálózatnak nem tetszik - közölte a Miniszterelnökség.

A Velencei Bizottság felszólított a Stop Soros törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására, mondván, hogy azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő "civil" szervezetek tevékenységét.

Erre reagálva a Miniszterelnökség tudatta: sajnálattal tapasztalják, hogy a Velencei Bizottság ebben az ügyben nem jogi tanácsadó testületként viselkedik, hanem a Brüsszeltől és a bevándorlást szervező Soros-hálózattól már jól ismert politikai vádakat ismételgeti, és politikai nyomást kíván gyakorolni Magyarországra. 

A magyar kormány szerint elfogadhatatlan, hogy a testület a társadalmi egyeztetés hiányát emlegeti, miközben Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol az emberek népszavazáson és nemzeti konzultáción is kinyilváníthatták akaratukat a migrációval kapcsolatban, és az áprilisi választáson egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak és a parlamentnek: védje meg az országot a bevándorlástól és lépjen fel az illegális migrációt segítő szervezetekkel szemben.

Elfogadhatatlannak nevezték azt is, hogy "vannak olyan bevándorlást segítő szervezetek, amelyek nyíltan az uniós és a magyar törvények kijátszására buzdítják a migránsokat, köztük olyanokat is, akik valójában nem jogosultak a védelemre". Az illegális migráció szervezőivel szemben határozottan fel kell lépni, mert bűncselekményt követnek el, továbbá kárt okoznak Európának és Magyarországnak– tették hozzá.

A kormány kiáll a Stop Soros törvény mellett, nem vonja vissza és nem helyezi hatályon kívül azt, hiszen – mint írták – a törvény Magyarország védelmét szolgálja, és határozott fellépést tesz lehetővé az illegális migráció szervezőivel szemben.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink