A jövő magyar startupjait díjazták

Hírek Hőnyi Gyula
A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetés.

Negyedik alkalommal mutatkozhattak be ígéretes, prototípussal rendelkező magyarországi induló vállalkozások az Antenna Hungária, és partnerei, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Telenor, az Input Program és a Drukka Startup Studio által meghirdetett AHa!Brainstore Startup Versenyen. Az Antenna Hungária tevékenységéhez illeszkedően a verseny fő fókuszterületei

az IoT, a dróntechnológia, a multimédia/streaming, az IT-biztonság, az e-sport, a mesterséges intelligencia és az 5G voltak.

Az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0 megmérettetésre közel hatvan csapat jelentkezett. Az idei évben rendkívül erős mezőny gyűlt össze, különösen az IoT, a dróntechnológia és a multimédia területekről érkező csapatok szerepeltek kiemelkedően.

A két körös interjút követően kiválasztott tizenegy csapat a háromhetes felkészülés során előadássorozaton és célzott szakértői workshopokon vehetett részt, emellett mentorok is segítették őket a szakmai fejlődésben. A csapatok a verseny záróeseményén, a november 25-i Demo Day-en az Antenna Hungária, a stratégiai és szakmai partnerek képviselőiből álló zsűri, valamint a szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat.

A legjobb prezentációkat előadó csapatok olyan értékes díjakban részesültek, mint a közös vitorlázás Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes sportolónkkal, bemutatkozási lehetőség a hazai tőkepiac prominens vállalatai előtt a 2022 februári Venture Capital Summiton, míg a leginkább piacképes ötletek

befektetési ajánlathoz és az Antenna Hungária startup programjában történő részvétel lehetőségéhez jutottak.

„A magyar telekommunikációs szektor meghatározó vállalataként az Antenna Hungária elkötelezett a szellemes és piacképes ötletekkel rendelkező hazai startupok és innovatív projektek szakmai támogatása mellett, ezzel hozzájárulva céljaik eléréséhez. Örömteli, hogy a csapatok érettsége és felkészültsége is egyértelműen a hazai startup ökoszisztéma fejlődését tükrözi az elmúlt évekhez képest” – hangsúlyozta Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, egyúttal gratulálva a nyerteseknek és minden részt vevő csapatnak.

Komposztáló robot lett a Planet Bootcamp legjobbja

(Borítókép: TierneyMJ, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink