A jövő hét közepére elérhető a 3,5 millió beoltott

Hírek FIgyelo.hu

A beoltottak száma szerdán meghaladta a 3 millió 90 ezret, az oltottság Magyarországon kétszeres az uniós átlagnak, és folyamatosan nő a oltakozási hajlandóság

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Hozzátette, több mint 4,2 millióan regisztráltak oltásért, illetve korábban regisztráció nélkül megkapták a vakcinát az egészségügyi dolgozók, a fegyverestestületek tagjai, valamint az idősotthonok lakói, így összesen jelenleg 4,5 millióan kaptak oltást, vagy regisztráltak.

A Világgazdaság beszámolója szerint

a háziorvosok megkapják a napokban a regisztráltak teljes listáját. Gulyás Gergely elmondása szerint az uniós megrendelésekből származó félmillió Janssen-vakcina nem fog megérkezni, amelyet a következő hetekre vártak, így ezt a mennyiséget más forrásból kell pótolni a magyar kormánynak.

A jövő hét közepére elérhető a 3,5 millió beoltott, így nyithatnak a teraszok, a vendéglátó helyeknek nem kell közterület használati díjat fizetniük, az éttermeknek májusban is jár a bértámogatás – emelte ki a miniszter. Az iskolák nyitásáról elmondta, az intézményvezetők engedélyezhetnek távollétet, de ha az iskolai oktatás megindul, az órákat az intézményekben fogják megtartani a tanárok, nem pedig digitálisan.

(Borítókép: Nagy Ágota reumatológus főorvos átolvassa egy várandós nő egészségügyi lapját, mielőtt beoltja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 14-én. (MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink