A jobboldalnak van programja, a baloldalnak meg lázadása és akkor jött Dobrev Klára

Hírek

Gerő András nemrég megfogalmazta a Szabadfogásban, hogy míg az Orbán kormány családpolitikai programját mutatta be az évértékelőn, addig a baloldali ellenzék vezére csak a lázadásról tudott beszélni. Egyik oldalon van egy távlatos program, míg a másikon legyen polgárháború a jelszó program helyett. Kormányzati alternatívát kellene szembehelyezni azzal, ami van, de ez nem történik. Aztán váratlanul felbukkant Dobrev Klára a DK családjából és Európai Egyesült Államokról beszélt, meg európai multiadóról meg európai fizetésről. Ez ugyan programnak nem tekinthető mégis valamit elárul a baloldali utópiáról a lázadó alapattitűd mellett.

Valóban az történik, hogy az Orbán kormány részletes családvédelmi és demográfia programot mutat be, addig a baloldalon csak cirkuszi mutatványok történnek a Parlamentben, az MTVA-ban és más helyeken. Hol a program? Amit Dobrev Klárától hallottunk, az csak egy utópia. Mit tud szembeállítani a baloldal ezzel a családpolitikával? A semmit, a lázadást, ami igen kevés. Egyet tud a baloldal, támadni mindent, amit az Orbán-kormány tesz. Ha a kormány azt mondja fehér, rávágja, hogy fekete. Amit az Orbán-kormány tesz azt kritika éri, de mit tennének ők, azt már nem tudjuk meg, mert nincs is víziója a baloldalnak. Most a nemzetállammal szemben mégis szembe lett állítva az amerikai típusú multikulti, aminek semmi történelmi íve nincs, mint ahogy van az amerikainak. Egyetlen mondanivalója, vesszenek a nemzetek.

Gyurcsány a baloldal hallgatólagos vezére a lázadást tartotta évértékelőjében hazafias kötelességnek. Ám ellenprogrammal ő sem tudott szolgálni, ahogy kormányzása idején sem maradt csak romhalmaz utána, az államadósság növekedése és a határon túli magyarok is hiába vártak a hazára, hazafiak nem voltak a kormányzásban.

Évértékelőjében még nyoma sem volt ezen utópikus tervnek, amit a felesége bemutatott. Csupán biztosított mindenkit arról, hogy szurkol minden lázadó erőnek, az Audi-sztrájknak, az MTA-nak, ahogy szurkolt a CEU-nak is.  Valójában az Audi-sztrájknak semmi köze nem volt a kormány politikájához, merthogy nem a túlóratörvény ellen léptek fel, ahogy ezt a baloldal remélte. A jóérzésű emberek, a hazafiak viszont aggódva figyelték a sztrájkot, várták a megegyezést, mert óriási károkat okozott láncreakciót váltva ki. Ez a hazafias hozzáállás, nem a káröröm a károk miatt, ahogy ezt az ellenzék tette és élükön Gyurcsány Ferenc. Öröm, ha a munkásokat megbecsülik, de minél előbb tető alá hozni, a hazafiak így szurkoltak.

Az MTA-lázadás esetén is hasonló a helyzet. Minden hazafi örül annak, hogy a változások jó irányba mutassanak, ha elavult struktúrák vannak, újuljanak meg. A tudomány legyen megbecsült és hasznos, mindenki csak jót akar ezen a területen történő előremutató változtatások kapcsán, ám a hazafiak nem a problémának, nem a lázadás elhúzódásának örülnek. Ettől boldog viszont a baloldal, mert lehet szidni újból a kormányt, lehet újabb vádakat megfogalmazni, hogy a kormány ellehetetleníti a tudományt, hogy hatalmi okok vezetik az ország java helyett. A jó hazafiak nem a lázadásnak örülnek, hanem az MTA megújulásának, költséghatékonyságának, és mielőbbi problémarendezésnek. Gyurcsány a Tudományos Akadémia szétveréséről beszél és örül annak a lázadásnak, ami ellenáll a változásnak. Szerinte sikeres Magyarországot jelent a régi Akadémia. Ám a hazafiak a megújulásban hisznek, ebben látják az ország jövőjét. 

Gyurcsány elismeri, hogy Orbán politikai értelemben erős, de azt mondja „történelmi értelemben gyalázatos”. Megfordítja az igazságot, mert a „hazudtunk reggel, délben este” volt gyalázatos, meg az ország gazdasági romba döntése, a határon túli magyarok elleni kampány, meg a szemkilövető demokrácia. Az ország visszavezetése gyökereihez, nemzeti önbecsüléséhez, keresztény értékeihez a család megerősítéséhez – ebben a neoliberális szélviharban – lenne a gyalázatos? Amikor a franciák éppen kiiktatják az apa és anya megjelölést, amikor Amerikában soha nem látott gyermekgyilkosság valósul meg az új abortusztörvénnyel, amikor már meséskönyvek reklámozzák a homoszexuális házasságot, amikor transzneműek oktatnak a nyugati óvodában a genderre, amikor a WHO a gyerekek szexualizálását akarja bevezetni az iskolákban családi életre nevelés helyett? Történelmi tett mindennek ellenállni.

Amikor idegen népességgel akarják pótolni a nyugati gyermek nélküli kultúrát, a vészes demográfiai csökkenést, éppen történelmi tett a család megerősítése, ami az Alkotmányban és a családpolitikában jobboldali kormányunkban megvalósul. Szembeszállni a halál kultúráját terjesztő világtrenddel ez valódi történelmi tett és hosszú távú siker. Ezzel szemben Gyurcsány az ország sikerességét félti az Orbán kormánytól, mert az élet szolgálatában áll, mert nem enged a tömeges inváziónak és nem a pokolba vivő úton indul el. A nyugati országok a pokol felé menetelnek, mert sikeres szabadság kultúrájukból kiiktatták Istent. Nem figyelnek törvényeire, saját maguk alkotnak szabados törvénykezést, az eutanáziával, a korlátlan abortusszal, az azonos neműek házasságaival, a genderrel, ami az Isten által alkotott férfi-nő emberi nem világát akarja felülírni.

Orbán nem akarja rendezni a migránsok sorsát, fenntartja a sorosozást és migránsozást, hogy hatalmát fenntartsa – hangzik a gyurcsányi vád. Itt tetten érhető az a baloldali téves optika, ami csak szavazatoptimalizálást vizionál a kormány migránspolitikája kapcsán. Vagy szándékosan ferdítenek vagy gondolkodásuk téves irányt vett. Sokan, akik hajtogatják ezt a véleményt a kormányról, nem is ismerik Soros könyveit, közzétett programját, amiben leírja tervét. Ebből világossá lenne pedig számukra, hogy szerinte a nyitott társadalom megvalósításának útjában a nemzetállamok állnak, amit fel kell számolni, és aki nem áll be a sorba azt gazdaságilag meg kell büntetni. A migránskérdést pedig megoldani akarja minél szalonképesebb módon elfogadtatni az emberekkel, a milliós tömegek betelepítését. Valós problémáról van szó, csupán baloldali ferdítés hogy a kormánynak ez csak politikai termék. Most Dobrev Klára bejelentette, hogy a baloldal nem migránspárti, aminek ellentmond, hogy megszavaznak minden migránstámogató tervet és ezt tennék bizonyára a jövőben is.   

Gyurcsány szerint nincs más lehetőség lázadni kell. A magyar hazafi lázad – mondja. Vajon hogy meri egyáltalán szájára venni a hazafi szót, dicstelen kormányzása és mindenben megnyilvánuló magyarellenes gondolkodása után? És a mostani Európai Egyesült Államok bejelentése után?

Hazafi, az teljesen mást jelent. Gondot viselni az egész nemzetre akár belül, akár határokon kívül. Harcos érdekérvényesítés a határon túli magyarok ügyében, ahogy ez most valóban történik. Szembeszállni a magyarság kihalásának tendenciájával, a romló demográfiai helyzettel, ez a családpolitika, aminek ékes példáját láttuk Orbán 7 pontos tervében. Megvédeni a nemzet érdekeit a multikulti negatív hatásaitól, aminek példái előttünk vannak. Megóvni a nemzet kereszténységét, kultúráját a hatalmas idegen invázió hatásától, amit a nyugati példákban szintén láthatunk: a templomok elleni támadásokban, a terrorban, a saría törvényekben, a beilleszkedni nem akarásban és a nehogy érzékenységet sértsünk liberális válaszokban. A romló neoliberális multikulti világ ellenpólusát létrehozni történelmi felelősség és valódi hazafiság.

A baloldal nyújtson be egy valódi programot, de messziről kerülje el a hazafiság emlegetését.

Annak programja ugyanis már készen áll a jobboldalon.

Borítófotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 15. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2019. február 9-én. (MTI/Bruzák Noémi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink