A Jobbikban már Simicskát nevezik Főnöknek

Hírek
Három napot töltöttek inkognítóban a Ripost munkatársai a Jobbik Siófokra kihelyezett frakcióülésén. Az újságírókat a Vona Gáborral rivalizáló párttagok hívták meg. Komoly feszültségek lehetnek a pártban, ha már becsempészik a sajtót frakcióülésükre.
A „legtöbb helyre zavartalanul besétáltunk, néha alig akartuk elhinni, hogy ennyire egyszerűen sikerült" – fogalmaz a lap. Ehhez az kellett, hogy „helyzetbe hozzanak” azok a Vona-ellenes politikusok, akiknek már nagyon elege van abból, hogy Simicska Lajos osztja az észt a párt háza táján, s hogy cukiskodó, kiismerhetetlen politikai alakulat lett az egykor szögegyenes radikális pártból.
 
A lap szerint többen a Vona utáni korszakra készülnek, mert a jövő tavaszi választáson nem lesz sikeres a párt, és nem bocsájtják meg Vonának, hogy "elvette a párt lelkét".
 
A beszámoló szerint a pártelnökre a háta mögött rálegyintettek, szabályosan kiröhögték, amikor az került szóba, hogy pénzügyminisztert akar „csinálni” a kedvencéből, „Szasziból”, azaz Szabó Gábor pártigazgatóból, a Jobbik pénztárosából, aki napi rendszerességgel seftel, egyeztet a Főnöknek nevezett Simicska Lajossal arról, hogy mit ígért, vagy mit kért.
 
A magukat jobbikosnak álcázó újságírók arról is beszámolnak, hogy gyakran hallottak zsidózó vicceket. Megvetően és mindig gúnyolódva beszéltek zsidó honfitársainkról, még akkor is, amikor az „ezekkel” való politikai egyezkedés, szövetkezés „kényszere” kerül szóba. "Ilyenkor mindenki nyeljen egy jó nagyot!" – tanácsolta az egyik fő jobbikos.
 
A zsidó vicceken kívül az „ökör nyugdíjasokon” is gúnyolódtak, akik „fröcsögik, beveszik a fideszes dumát” – áll a lap tudósításában.
 
Borítókép: MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink